Türk futbolunun 2 senedir yaşadığı kaos ortamı üstü örtülerek kapatılmaya çalışılsa da bu süre zarfında yaşananlar cezayı şikeye karışan takımların değilde, masum olan takımların çektiğini ispatlar nitelikteydi. 

İlk olarak play off adı altında bir saçmalığın ortaya çıkarıldığı ligde verilemeyen cezalar haklı olanı haksız, haksız olanı haklı yaptı bir anda. Hakemin suratına tüküren futbolcu el üstünde tutulurken, ülkesine Avrupa kupası kazandırmış bir değer her fırsatta tribüne gönderildi. 

Galatasaray’ın bu kaos ortamında mükemmel yönetilmesi bazı çevreleri rahatsız ettiği gerçeği ortaya atılınca olası senaryo gerçeğe dönüşmeye başladı. 

O TOPLANTI NEDEN YAPILDI?
Geçtiğimiz hafta gündeme gelen, Fenerbahçe’nin yanına olmayan basın mensuplarının da bulunduğu gizli bir toplantı yapılırken bu toplantının detayları aslında günler sonra ortaya uygulamalı olarak çıkmaya başladı.

Hatta bu haberi yapan söz konusu kuruluş Serhat Ulueren ile Aziz Yıldırım’ın o toplantıda çok samimi olduğunu belirtmiş ve bu durumun kafalarda ciddi soru işaretleri oluşturduğunu aktarmıştı.

Galatasaraylı taraftarların ise sosyal medyada yakındığı bir durum vardı. “Her şey güzel giderken, zemin, para, o, bu bahaneleri ile neden gündem Galatasaray’ın başarısızlığı oldu”.. Bu yargıya aslında herkes aynı açıklamayı getiriyordu.. 

Medyanın yeni hedefi “GALATASARAY” oldu. Her fırsatı kullanan programlar resmen Galatasaray’ı çeyrek finale çıktı diye başarısız ilan edecek derecede ileri gidiyordu. 

GALATASARAY YENERSE..
İlk etapta üçüncü sınıfa giden bir çocuğun arkadaşlarını sinirlendirmek amacı ile söylediği sözler gündeme geldi.. Galatasaray Madrid engelini aşarsa..”Maymun, soytarı, dansöz..” olacak o kadar çok spor yazarı vardı ki olası bir galibiyette ortalık panayıra dönecekti .
Peki Galatasaray’ın kazandığı 100 milyon tl’den neden hiç bahsedilmedi? Bugün Avrupa da her basın mensubunun öve öve bitiremediği Galatasarayı neden kendi basını savunmadı?

OLMAYAN SORUNLAR?
Galatasaray’ın içinde olmayan sorunların gündeme gelmesi de cabası.. Sözde tarafsız yayın yapan programlarÜnal Aysal’ın politikalarının etkisiz olduğunu gösterebilmek için yalan iddiaları yalan tanıklarla birleştirip servis etmeye başladı..

SONUÇ?
55.000 kişi ile şampiyonluğa oynayan Bir takım..
Hepsini geçelimde asıl şimdi tebrikler GALATASARAY!


Ozan Biçer
Twitter : https://twitter.com/ozanbicer_gsg