Karşılaşmanın tamamında üstün oynadıklarını ifade eden Buruk, şampiyonluk yarışının devam ettiğini vurguladı.

"6-0 CİDDİ BİR BAŞARI"

"11'e 11 giderken çok net pozisyonlar bulduk. Doğru oynadık. 11'e 10'dan sonra rakip çekildi. Burada muhteşem taraftar var. Bu takımı itiyorlar, gücümüzü arttırıyorlar. Onlar da muhteşemdi. Bu da önemliydi. Sonuca hiç bakmadık, bu da güzeldi. Kaçırdığımız goller var. Doğru bir galibiyet oldu. Kayserispor gibi oyun olarak güçlü takımı 6-0'la geçmek ciddi bir başarı. Alanyaspor maçına hazırlanacağız."

"ANA REKOR ŞAMPİYONLUK"

"Rekor düşünmüyoruz, maç maç gidiyoruz. Ana rekor şampiyonluk! Hep şampiyonluk üzerine odaklandık! Maç kazandıkça, rekorlar kırılıyor. Ancak ana hedef bu değil, şampiyonluk. Her maç bir final. Önümüzdeki iki maçta bu performansı devam ettirmek, şampiyonluk yolunda avantajlı gitmek istiyoruz. Arkamıza bakmak istemiyoruz."

"ÖNDEYİZ, RAKİPLERE BAKMIYORUZ"

"Biz öndeyiz, rakiplere bakmıyoruz. Kazandığımız zaman şampiyonuz. Arkamızdan gelen iki iyi rakibimiz var. Fenerbahçe ve Beşiktaş ile maçlarımız var. Bu yarış sürmese bile, Galatasaray'ın hedefi yine tüm maçları kazanmak olacak. Puan kaybetmesini beklediğimiz takım yok! Ana amacımız kazanmak, maç kazanınca zaten şampiyon oluyoruz."

BASIN TOPLANTISI

Karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamada bulunan Buruk, maça iyi başladıklarını anlatarak, "Hem defansı hem de hücumu çok doğru bir şekilde yaptık. Hareketlerimiz çok iyiydi, yerindeydi. Net pozisyonlara girdik, goller attık. İlk yarıyı 4-0 önde bitirdik. İkinci yarı rakibin 10 kişi kalmasıyla topun bizde olduğu, yine pozisyonlar aradığımız bir maç oldu. Aslında rakip 11 kişiyken daha net pozisyonlar buluyorduk. Rakip, 10 kişi kaldıktan sonra daha çok savunmayı tercih etti. Ligin iyi takımlarından biri. Maçın genelinde istediğimiz gibi bir oyun oldu." diye konuştu.

TARAFTARA TEŞEKKÜR

Okan Buruk, desteklerinden dolayı sarı-kırmızılı taraftarlara teşekkür ederek, "Beraber şampiyonluk yolundaki yürüyüşümüzde bize inanılmaz bir destek veriyorlar. Onlarla birlikte sahamızda bu atmosferi net bir şekilde oluşturuyoruz. Oyuncularıma da teşekkür etmek istiyorum. Maçın başından sonuna kadar aynı ciddiyetle oynadılar. Ciddi, istekli, disiplinli bir oyun ortaya koyduk. Bunu tekrar salı gününe yansıtmak istiyoruz. Moral olarak da bizim için önemli bir galibiyet aldık." ifadelerini kullandı.

"İYİ KALECİ VE SAVUNMAMIZ VAR"

Ümit Karan: "Al Manchester City'de oynat sırıtmaz..." Ümit Karan: "Al Manchester City'de oynat sırıtmaz..."

Karşılaşmayı gol yemeden tamamlamanın kendileri için önemli olduğunu aktaran Buruk, bu sezon hem savunma hem de hücumda iyi olduklarını dile getirerek, "Kalecimiz de burada önemli kurtarışlar yaptı. İyi kaleci ve iyi savunmaya sahibiz. En yüksek formumuza ulaştığımızda çok daha iyi işler yapıyoruz. Hem hücumda daha çok gol atıyoruz hem de savunmada rakiplerimize daha az şans veriyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

SÖZLEŞME AÇIKLAMASI

Okan Buruk, sözleşmesiyle ilgili soru üzerine Galatasaray'da çok mutlu olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Ben buraya gelirken de bir şey konuşmadım. Galatasaray benim için çok önemli, çok değerli. Burada olmak benim için büyük bir şans. Çocukluk hayalimdeki takımın başındayım. Bu benim için büyük bir mutluluk. Maddi anlamda da sezon başında bir şey konuşmadık. Bundan sonra da bir şey konuşmayız. Bana hizmet etme şansı verildiği sürece burada olmaktan büyük mutluluk ve gurur duyuyorum."

"MUHTEŞEM OYUN OYNADI"

Sarı-kırmızılı takımın teknik direktörü, Dries Mertens, Juan Mata ve Milot Rashica'nın kendileri için önemli oyuncular olduğunu dile getirdi.

Buruk, Portekizli futbolcuları Sergio Oliveira'nın da maçta iyi mücadele ettiğini anlatarak, "Muhteşem bir oyun oynadı. Gol atamadı ama en iyi oyunlarından birini oynadı. Sahada kendisini tebrik ettim. İnşallah bunu devam ettirecek." şeklinde görüş belirtti.

Okan Buruk, bazı futbolculara fazla süre veremediği için üzgün olduğunu ifade etti.

ZANIOLO İÇİN AÇIKLAMA

Okan Buruk, ara transfer döneminde kadrolarına dahil ettikleri İtalyan futbolcu Nicolo Zaniolo ile ilgili bir soruyu şöyle yanıtladı:

"Zaniolo'yu biz ikinci forvet olarak da denedik. Savunma arkası koşuları iyi yapabilen bir oyuncu. Gole yakın bir oyuncu. Golü koklayan bir oyuncu. Kafa hakimiyeti dışında santrfor için bütün özelliklere sahip bir oyuncu. Fiziksel olarak iyi. Zaniolo'nun yüzde 100'ünü bulmasını istiyoruz. O da çok çalışıyor, biz de onunla özel çalışmalar yapıyoruz. Performansına ulaştığında takım için çok önemli bir oyuncu olacak. Bugün girdikten sonra çok iyi işler yaptığını düşünüyorum. Kendine yakışır bir gol attı."

ARDA TURAN İÇİN YORUMU

Okan Buruk, Spor Toto 1. Lig ekiplerinden Eyüpspor'da teknik direktörlük görevine başlayan Arda Turan'ın doğru bir tercih yaptığını anlatarak, "Benim doğum yerim Eyüp. Eyüpspor'u da çok seviyorum. Başkan Murat Özkaya da görüştüğümüz biri. Eyüpspor'un gidişinde Arda'nın dokunuşu çok önemli olacak. Tanıdığı, bildiği oyuncular. Oraya çok büyük bir heyecan getireceğini düşünüyorum. Kendi de çok istekli. Bu başlangıç inşallah onun için güzel olur. Rizespor, Sakaryaspor, Göztepe gibi önemli takımlar çıkmak için savaş veriyor. İnşallah Arda için hayırlısı olur. Ben sevindim ve umudum çok yüksek. Arda'ya başarılar diliyorum." ifadelerini kullandı.