YouTube'dan Taktik Mania'ya konuşan 49 yaşındaki hocanın demeçleri şöyle...

''HAZIRLIKLARIMIZA DEVAM EDİYORUZ''

"Bir yandan dinleniyoruz. Bir yandan güzel bir sezonun mutluluğunu yaşıyoruz. Bir yandan hazırlık yapıyoruz. Bizim fazla tatilimiz yok. Biz oyuncular gibi değiliz."

Adnan Polat'tan Erden Timur'a gönderme: "Bazıları..." Adnan Polat'tan Erden Timur'a gönderme: "Bazıları..."

'TAKIM ÇOK DİNLENEMEYECEK''

"Bu sene çok kısa, 3 hafta gibi bir iznimiz oluyor. Bir sene önce 1.5 ay ara vardı. O ara uzundu. Tekrar toparlanmaları biraz daha zordu. Biraz daha profesyoneller. Ekipler, program veriyor oyunculara, takip ediyorlar. Çok dinlenemeyecekler. 27 Haziran'da antrenmanlara başlıyoruz. 8 Temmuz Avusturya kampı başlıyor. Gitmeden burada bir maçımız var. Orada 3 maç planlıyoruz. Ondan sonra döndükten sonra maç haftası oluyor."

''DOĞRU KADRO PLANLAMASI ÖNEMLİ''

"Tabii ki kazanan, şampiyon olan takımın olumlu şeyleri daha çok. Olumsuz şeyler de oluyor. Her şey muhteşem gitti diye bir şey yok. Olumlu-olumsuz yerler var. Burada birincisi doğru bir kadro yapılanması. Tecrübeli, profesyonel ve üst düzey liglerde oynamış oyuncular, içerideki Türk ve genç oyuncularla birlikte doğru bir karışım oldu. Bir yandan biz yaşlı bir takım gibi gözüküyoruz. O kadar çok genç oyuncu var. Ama yaş ortalamamızın çok yüksek olmadığı bir sezon. Bizim işimiz tabii ki idare etmek. Onları hazırlamak zorundasınız. Benim de 13 ekibim var. Özellikle kaptanlarımızın da önemli rolleri vardı. Muslera, Gomis gibi, Kerem'i de daha sonra kaptan yaptık. Kerem de çok önemli sorumluluk aldı. Bence buradaki kaliteli oyuncular, lider oyuncular, Icardi kaptan değil ama sahada liderlik yapan bir oyuncu. Torreira, oyunuyla bir lider, Sergio ayrı bir karakter, birçok olumlu karakter bir araya gelince takımın döngüsü de doğru bir şekilde ilerliyor. Mata az oynadı ama takım içinde önemli bir rolü vardı. Takım içerisinde birlikteliği sağladılar Gomis ile birlikte. Biz de kendimiz olduk. Farklı biri olmadım."

''TAKIM OTURMADIĞI SÜREÇTE ELEŞTİRİ OLDU''

"Etkileniyor. Belki sezon başında, özellikle Türk oyunculara eleştiriler oldu. Takımın tam oturmadığı süreçte eleştiriler oldu. Özellikle oyuncuların performansı yükseldikten sonra genelde her şey olumlu gitti. Ondan sonra da az maç kaybettik. Bir Konya maçını ve Beşiktaş maçını kaybettik."

''EN ÇOK İLK KAYSERİ MAÇINA SİNİRLENMİŞTİK''

"İlk yarı Kayseri maçında sinirlenmiştim. Orada çok iyi oynamadık. Devamında Konya, Beşiktaş maçları ikisinde de 6 puan öndeydik, puan farkını azaltma şansı vermiştik rakibe. Sinirlendiğimiz yerler oralar olabilir. Sosyal medyada birçok kişi eleştirilebiliyor. Geçen Şampiyonlar Ligi finalinden sonra insanlar Haaland'ı eleştiriyorlar. Onu bile beğenmiyorlar, eleştiriyorlar. Dünyadaki bütün oyuncular eleştiriliyor. Bunlar futbolun içerisinde olabilecek şeyler. Bunlara çok bakmamak gerekiyor. Olumsuza çok bakarsanız, bu sizi yıpratabilir. Sadece hedefe odaklanmak gerekiyor."

''HATALAR YAPABİLİRİZ, BUNLAR DOĞAL ŞEYLER''

"Futbolcu nasıl hata yapıyorsa, bizim işimiz de hata yapmaya müsait. Deniyorsunuz, bazen teoride yaşıyorsunuz, pratikte çıkmıyor. Bu tür şeyler var. Kaybettiğimiz maçlarda hatalarım tabii ki vardır. Genel olarak doğrularımızın yanlışlarımızdan daha fazla olduğu için hem şampiyon olduk, hem de rekorlar kırdık. Olumlu olanların daha fazla olduğunu gösteriyor bunlar."

''KİRALIKTAN GELENLERİN BİR KISMI KAMPTA OLACAK''

"Bu sene aşağı yukarı kadromuz belli.  Nerelere adam alacağımız belli. Tabii ki gelecek oyuncular, bizimle başlayacak. İlk antrenmanlara başladığımızda milli takımdaki oyuncular olmayacak. Yeni transferleri bekleyeceğiz. Icardi ve Rashica, döndü, onları bekleyeceğiz. Adekugbe ayrıldı. Emre Taşdemir ile yola devam etmeyeceğiz. Mata ayrılacağımız oyunculardan biri büyük ölçüde. Gomis, Okan ayrıldı. Birçok oyuncu sezon başı antrenmanlarda bizimle olmayacağı için, otomatik olarak kiralıktan gelecek oyuncular bizimle birlikte antrenmanlara başlayacak. Belki bütün hepsi bizimle çalışamayacak, bir kısmı bizimle çalışabilecek. Zamanla oyuncu geldikten sonra kadromuz daha net bir şekilde şekillenecek. Antrenman sayısı önemli. Kiralıktan gelen oyuncuların bir kısmı antrenmanlarda bizimle birlikte olacaklar"

''YUSUF DEMİR ŞANSSIZLIK YAŞADI''

"Birkaç maçta tam Yusuf Demir'e süre geleceği anda hep şanssızlık oldu. Sezon başı bizimle başlayacak. Hazırlık maçları var. Çok istediğimiz kadar süre veremedik. Kadromuz çok genişti. Bizim için bir başarı tabii ki, sakatlık sayımız çok azdı. Birçok maça aynı 11, 21'le devam ettik. O yüzden Yusuf'a çok şans veremedik. Daha 19 yaşında, adaptasyon süreci vardı. Buraya tek başına geldi. Oynadıkça daha da mutlu olabilecek bir çocuk"

''MIDTSJO İLE DEVAM EDECEĞİZ''

"Midtsjö'nün sözleşmesi devam ediyor. Burada devam edeceğimiz oyunculardan biri. Az oynamadı aslında. Oynamadı ama buraya hep oynayıp geldiği için kendi kariyerine göre az oynadı. Onun mutsuzluğunu yaşadı zaman zaman. Hep oynamaya alışmış bir oyuncu. Kendisiyle bir şey gelir mi, bilmiyoruz. Geçen sene oynadığı maçlarda bize hep olumlu verdi. 1. haftada yaptığı asist çok önemliydi. Adana Demirspor maçındaki golü, iki tane maçın galibiyetinde büyük rol oynadı."

''MORUTAN VE CICALDAU'YA KAMPTA BAKACAĞIZ''

"Morutan'ı izliyoruz. Milli maçlarda da görev alıyor. Pisa'daydı, takımı çıkamadı. Bizimle birlikte başlayacak. 1 Temmuz'da Morutan ve Cicaldau'u çağırdım. Bizimle birlikte antrenmanlara başlayacak. 5 Temmuz'da hazırlık maçı düşünüyoruz, o zaman onları da görmek istiyoruz. Hepsi bizim oyuncumuz. Galatasaray, yatırım yaptı bu oyunculara. Bu yatırımları da bizim bir şekilde çıkartmamız gerekiyor. Morutan ve Cicaldau'ya ilgili yapılan yatırımı, kulübün tekrar kazanması gerekiyor. Onları yeniden şans vermemiz gerekiyor hazırlık maçlarında"

''OTURMUŞ KADROYU BOZMAK İSTEMİYORUM''

"Bir oyuncu satmak istemiyoruz aslında. Tabii ki teklif gelebilir. Gelecek oyuncularımıza, bununla ilgili karar vereceğiz. Oyuncu satmak istemiyorum, takımın oturmuş kadrosunu bozmak istemiyorum. Burada Icardi ve Rashica'nın transferiyle ilgili çabamız sürüyor. Onları geri katmak önemli. Onun dışında ayrılacakların yerine oyuncu katmamız gerekiyor. Sol bekte Kazımcan var, onun yanına birini almamız gerekiyor. Orası önemli. Forvet bölgesi, forvet arkasına o mevkilere oyuncu bakıyoruz. Şu andaki önceliğimiz, Icardi ve Rashica'nın dışında o bölgelere oyuncu bakmak istiyoruz."

''ŞAMPİYONLAR LİGİ ELEMELERİNE KADAR HAZIR OLACAĞIZ''

"Bu sene erken Şampiyonlar Ligi ön elemesine başlıyoruz. Oraya kadar hızlı bir şekilde eksiklerimizi gidermemiz gerekiyor"

''YERLİ BİR KALECİ BAKIYORUZ''

"Batuhan Şen döndü. Okan Kocuk, Samsunspor'la anlaştı. Yine o bölgeye yerli bir kaleci düşünüyoruz. Batuhan'la ilgili düşüneceğiz, diğer opsiyonlara bakacağız. Jankat da bizim kadromuzda. Bununla ilgili karar vereceğiz"

''BARIŞ ALPER MİLLİ TAKIMDA DA FORMUNU SÜRDÜRDÜ''

"Barış Alper Fenerbahçe maçıyla iyi bitirmişti. Bence Milli Takım'da da formunu devam ettirdi."

''HEDEFİM UZUN YILLAR GALATASARAY'DA KALMAK''

"Benim şu anda hedefim uzun yıllar Galatasaray'da kalmak. Şampiyonlar Ligi oynama şansımız var. Birincisi bunu istiyoruz. Avrupa'da başarı, Galatasaray'ın hedeflerinden biri. Bizim de hedefimiz. Bu sene Fenerbahçe ve Beşiktaş, Adana Demirspor da, Konferans Ligi'ne katılıyor. Onların hedefleri de oralarda kupa almak olacak. Türkiye'deki büyük takımın hedefi, Avrupa'da başarı ve kupa almak olması gerekiyor. Bizim bu sene hedefimiz de o, benim de hedefim bu. İleride bir gün, tabii ki yurt dışında iyi bir takımda çalışmak olabilir. Ama benim kısa vadede hedefim Galatasaray'da kalıcı olmak. 23. şampiyonluğu aldık, 24 ve 25. şampiyonluk hedefi var. 5. yıldız hedefi var. Bunların içerisinde olmak isterim. Bu tabii ki başarıyla alakalı. Büyük takımlarda her zaman başarılı olmak zorundasınız. Bu sene yaptık, bundan sonraki sene yine hedefle tekrar şampiyon olmak, kupa kazanmak, 5. yıldıza ilerlemek için ben de elimden geleni yapacağım"

''ERDEN BEY ÇOK ÇABA SARF ETTİ''

"Bu sene gelen oyuncular, diğer oyuncuları da bir yandan daha çok çekiyor. Galatasaray, geçen sene tarihinin en kötü performansıyla 13. oldu. Bunun üstüne bu oyuncuları getirebilmek çok önemli bir transfer başarısı. Başkanımızın ve Erden Bey'in, yönetimin vizyonu, bu oyuncuları buraya getirmek büyük çaba sarf ettiler. Bu seneki kadroyu hep beraber kurduk. Önümüzdeki sene bu biraz daha kolay olması gerekiyor. Tek dezavantaj, Suudi Arabistan çıktı. Mega paralar, futbol dünyasını alt üst edecek paralar... Teklif almayanlar bile Arabistan'ı bekliyor şu anda. Şu anda tüm oyuncular bekliyor."