Teknik direktör Okan Buruk, golcülerinden daha fazla verim alabilmek adına çift forvetli formasyonlar üzerinde çalışıyor.

Spor Toto Süper Lig’de geçtiğimiz haftayı Kayserispor mağlubiyeti ile noktalayan Galatasaray, Ziraat Türkiye Kupası’nda Kastamonuspor’u 7-0 mağlup ederek moral depolamıştı. Sarı-Kırmızılı ekipte fazla şans bulamayan isimlerin gösterdiği performans teknik heyetin yüzünü güldürdü. Teknik direktör Okan Buruk, lig maçlarında da ilk 11’ini şekillendirirken son performanslara göre hareket etme kararı aldı.

Galatasaray, Cem Küçük hakkında işlem başlattı Galatasaray, Cem Küçük hakkında işlem başlattı

Sezon başından bu yana fazla şans bulamayan oyunculardan Rashica’nın performansı, Seferovic’in ilk golünü atması, ilk maçına çıkan Ross’un kafa golüyle stoperler arasındaki rekabete gireceğinin sinyalini vermesi, 18 yaşındaki Hamza Akman’ın fileleri havalandırması da Okan Buruk’un elini güçlendirdi. İlk 11’deki yerli rotasyonunu güçlendirmek isteyen Buruk, Berkan’ın orta sahadaki grafiğini de çok beğendi. Farklı mevkilerdeki yabancı sayısı ayarlanırken daha rahat hareket edilebilmesi için, Berkan’a lig maçlarında daha fazla şans verilmesi planlanıyor.Galatasaray’da fikstür rahatlaması da söz konusu. Cimbom’un, Dünya Kupası nedeniyle erken girilecek olan devre arasına kadar oynayacağı 5 maçın tamamı İstanbul’da. Pazar günkü Alanyaspor sınavıyla İstanbul fikstürü başlıyor. Sarı-Kırmızılı ekip daha sonra Karagümrük (D), Beşiktaş , Başakşehir (D) ve İstanbulspor ile kozlarını paylaşacak. Teknik heyet İstanbul ağırlıklı maç trafiğini fırsat niteliğinde kullanıp, araya kadar takımını zirve yarışında tutmayı hedefliyor.

Ayrıca Buruk ve heyeti sistemde değişim yapmaya da hazırlanıyor. Çift forvetli taktikler üzerine yoğunlaşan Sarı-Kırmızılılar, forvetlerinden daha yüksek verim almanın planlarını yapıyor. Teknik heyet Gomis ve Seferovic’i birlikte denerken bu sezon 3 maçta çift forvetli sistem göze çarptı. Cimbom’un söz konusu süreçte sergilediği hücum performansı da teknik heyetten tam puan aldı. Ayrıca çift forvet ile oynanan Kastamonuspor karşılaşmasına 1 gol 3 asistle damgasını vuran Bafetimbi Gomis, Galatasaray kariyerinde 46 gole ulaştı.

Kaynak: Karar