Okan Buruk, kadroya alınmayan Sergio Oliveira'nın durumuyla ilgili de konuştu.

OLİVEİRA NEDEN KADROYA ALINMADI?

"Performansa bağlı. Bugün için kadroda düşünmedim ama bundan sonraki maçlar için her oyuncu oynama potansiyeline sahip. Performanslar ve takım içerisindeki aidiyetlere bakıp karar vereceğiz."

"ZOR DEPLASMANLAR VAR"

"İki takım da kazanarak gidiyor. Puanlar birbirine çok yakın. İki takım kazansa da, puan kaybetse de kısa vadede bir şey kaybetmiş olmuyor. Belki kalan fikstürde İstanbul dışına pek çıkmayacağız ama İstanbul'da da zor deplasmanlar var."

FENERBAHÇE'NİN TALEBİNE CEVAP

"Bugün iki takım için de net bir pozisyon olmadı, hakem eleştirisinin ne ile ilgili olduğunu bilemiyoruz. Yabancı hakemle ilgili, Fenerbahçe'nin böyle bir talebi olmuş. Bunu kulüp olarak mı yaptılar, yazılı olarak mı yaptılar, arkasında başka hesaplar mı var bilmiyoruz. Biz, Türk hakemlerine güveniyoruz. Avrupa kupalarında da yabancı hakemleri görüyoruz."

MERTENS'E ÖVGÜLER

"Geçen seneki Mertens ile bu seneki Mertens arasında da fark var. Hafta içi hafta sonu oynadık, Mertens buna alışık bir oyuncu. Bu sene onu korumayı düşünsek de o oynamak istiyor. Çok akıllı bir oyuncu. Nerede durması gerektiğini, hangi boşluklara girmesi gerektiğini biliyor. Birçok örnek oyuncumuz var, Mertens de bunlardan biri."

"ÖZGÜVEN EKSİKLİĞİ OLABİLİYOR"

Galatasaray yönetiminden Süheyl Batum'a cevap Galatasaray yönetiminden Süheyl Batum'a cevap

"İyi oyunculara, iyi karakterli oyunculara sahibiz. Özellikle geçen seneden gelen oyuncuları fazla kullandığımız bir bölümdeyiz. Bu sene yaptığımız transferlerimiz, belli sebeplerden dolayı performans veremediler. Afrika Uluslar Kupası oldu, sakatlıklar oldu. Sakatlanan oyuncular geri döndüklerinde bir özgüven eksikliği de olabiliyor. Benim görevim, elimde ne varsa ondan en iyisini çıkarabilmek." ifadelerini kullandı.