Sarı-kırmızılı takımın teknik direktörü Okan Buruk, derbi için 3 puan planını hazırladı.

KAZANMA ODAKLI BİR PLAN

Bu sezonun ilk yarısında Beşiktaş’ı 2-1, Fenerbahçe’yi ise Kadıköy’de 3-0 yenen Galatasaray’da, Teknik Direktör Okan Buruk yine kazanma odaklı bir plan yaptı. Başarılı teknik adam galibiyete dayalı bir taktik düşünce içerisinde hazırlık yaptı.

KEREM VE RASHICA'NIN HIZI

Beşiktaş’ın da kazanmak zorunda olması, Aslan’ın stratejisinde etkili olacak. Sarı-kırmızılı çalıştırıcının bu nedenle Rashica ve Kerem gibi oyuncuların hızından yararlanmak istediği bildirildi. Rakibi çok iyi analiz eden Cim-Bom’un teknik patronu, rakibin zaaflarını ve güçlü yönlerini öğrencilerine tek tek aktardı.

Fırat Aydınus: "Galatasaray'ın penaltısı verilmedi!" Fırat Aydınus: "Galatasaray'ın penaltısı verilmedi!"

VODAFONE'DA İLK UMUDU

Galatasaray’ın tarihine geçen serilere imza atan Teknik Direktör Okan Buruk’un yeni hedefi ise Vodafone Park’taki kötü seriye son vermek... Beşiktaş’ın yenilenen stadında galibiyeti bulunmayan sarı-kırmızılılarda Buruk, bugünkü maçla beraber bu kötü istatistiğe de son vermek istiyor.

ZANIOLO YEDEĞE ICARDI SAHAYA

Cim-Bom, Karagümrük maçı kadrosunda fazla değişiklik yapmadı. Tamamen iyileşen Arjantinli golcü, forvetteki yerini alacak, Zaniolo ise yedek güç olarak kulübeye oturacak. Son oynanan Karagümrük maçında berabere kalan ve iki puan kaybeden Galatasaray’da bu durum üzüntü yarattı, ancak oynanan futbol tatmin edici bulundu. Bu nedenle Teknik Direktör Okan Buruk, sahadaki kadronun büyük çoğunluğu ile yola devam kararı aldı. Buruk, geçen haftadan farklı olarak sadece Zaniolo’nun yerine Icardi’yi 11’de sahaya sürecek. Sakatlıktan yeni kurtulması ve Gomis’in de oynamak istemediği karşılaşmada İtalyan futbolcuyu santrfor olarak görevlendiren Okan Hoca, bu maçla birlikte forvetteki formayı asıl sahibine teslim edecek. Icardi, maçın başlangıcından itibaren Cim-Bom’un en önemli hücum gücü olacak.

SOL BEK İÇİN KARAR

Genel olarak takımdan memnun kalan Okan Buruk, sadece sol bekte Adekugbe’nin yerine Dubois’i oynatmayı planlamıştı. Ancak Adekugbe’nin Hatayspor’dan geldiği için 9. yabancı olarak sahaya çıkabilmesi, bu düşüncesinden vazgeçmesine neden oldu. Üstelik Dubois oynamış olsa, kadrodan bir yabancının daha çıkmasına neden olacaktı ki, bu da takımı olumsuz etkileyecekti.

DERBİ ASLAN'I

Cim-Bom, bu sezon derbi diye nitelenen dört büyük kulüp arasında oynanan maçlarda yenilgi yüzü görmedi. Evinde Beşiktaş’ı 2-1, Kadıköy’de Fenerbahçe’yi 3-0’lık net skorla yenen Galatasaray, Trabzonspor ile deplasmandaki ilk maçında 0-0 berabere kalırken, evinde ise 2-1’lik galibiyet aldı.

KAMPA GİRMEDİLER

Galatasaray’da derbi hazırlıkları dün sabah yapılan antrenmanla tamamladı. Sarı-kırmızılılar, İstanbul’daki diğer maçlarda olduğu gibi yine kampa girmedi. Daha önce 19.00’da idman yapmayı planlayan Cim-Bom, Teknofest yoğunluğuna takılmamak için antrenmanını sabah gerçekleştirdi.

[Milliyet]