Davinson Sanchez, Kerem Demirbay, Köhn, Bakambu gibi oyuncular verim sağladı ancak yüksek meblağlar ödenerek alınan Zaha, Ziyech, Ndombele, Aurier, Angelino gibi yıldız addedilen futbolcular tam anlamıyla beklenen katkıyı veremedi.

OKAN BURUK 5 İSMİ ÇOK İSTEMİŞTİ

Galatasaray teknik direktörü Okan Buruk, 5 futbolcunun transferini çok istemişti. Ancak Galatasaray Sportif A.Ş Başkanvekili Erden Timur bu isimlerden bazılarını alamadı. Bütçe sıkıntısı, oyuncunun geçmişi ve menajerlerin verdiği sakatlık raporları kafaları karıştırdı. İşte Buruk'un çok isteyip de Sarı-kırmızılı yönetime aldıramadığı 5 futbolcu...

1- MATİAS VECİNO

Taraftarlar bu transfere oldukça yoğun tepki göstermişti. Oyuncunun az skor katkısı ve sık sık sakatlanması kafalarda soru işareti bırakmıştı. Bunun üzerine "Panik transferi" olarak son gün Ndombele hamlesi geldi. 32 yaşındaki Vecino, bu sezon Lazio'da 40 maça çıkıp 7 gol attı ve 1 asistlik katkı verdi.

2- PİERRE-EMERİCK AUBAMEYANG

Okan Hoca, Gabonlu golcüyü 2 yaz transfer döneminde de çok istemişti. Galatasaray'ın Şampiyonlar Ligi'ne direkt katılamamasından dolayı endişeleri vardı. Yüksek maaş ve yüksek imza parası talep etti. Yerine Bakambu hamlesi yapıldı.

3- THOMAS MEUNİER

Sacha Boey gittikten sonra listenin en tepesinde yer alıyordu. Galatasaray'ın planı Fransız futbolcunun yerine genç ve dinamik bir sağ bek bulmaktı. O sırada Trabzonspor oyuncuyu ikna etti ve bonservissiz transfer ettiler.

Emre Bol: "Galatasaray'a Osayi Samuel etkisi yaratır" Emre Bol: "Galatasaray'a Osayi Samuel etkisi yaratır"

4- FRED

Brezilyalı orta saha, Fenerbahçe'den önce menajerler vasıtasıyla Galatasaray'a önerildi. Sarı-kırmızılıların transfer limitleri açılması için Molde'yi elemesi bekleniyordu. Fred beklemeyi tercih etmedi ve Fenerbahçe'nin yolunu tuttu.

5- AMİNE HARİT

Marsilya forması giyen Faslı 10 numara, Okan Hoca'nın uzun süredir izlediği bir isimdi. Erden Timur, geçen sezonun devre arasında 'Ziyech'i 3 dakika ile transfer edemedik' itirafında bulundu. Bu transfer Timur adına şahsi mesele haline geldiği için takıma katıldı. Okan Buruk'un yüzde 100 onayı alınmadı ancak memnuniyetsizlik de yaşanmadı.