Oliveira, sabah antrenmanı öncesinde basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

"ŞAMPİYONLUK UZUN YOL..."

Şampiyonluk uzun yol. Şimdiye kadar iyi geldik, aynı şekilde devam etmeliyiz. Önümüzde 6 maç var. Kazanarak devam etmeliyiz.

Abdürrahim Albayrak paylaşılmıyor! 3 ayrı teklif aldı... Abdürrahim Albayrak paylaşılmıyor! 3 ayrı teklif aldı...

"BİZ BİR AİLEYİZ"

Basının bu konuyu sormak istediğini biliyorum. Mauro ve Bafe olayları geçmiş olaylardır. Biz bir aileyiz. Bu şekilde devam etmeyi planlıyoruz.

"GALATASARAY ÇOK BÜYÜK"

"Galatasaray, Roma ve Porto ile aynı seviyede bir kulüp. Çok büyük bir kulüp Galatasaray. Birçok şampiyonluğu olan, her zaman şampiyonluk yarışında olan bir kulüp. Ben de bu yarışta olmak için geldim ve bu yarışın bir parçasıyım."

"EN ÖNEMLİSİ BU SEZON"

İlerideki yıllarda ne olur ne biter bilmiyorum. En önemlisi bu sezon. Bir NBA röportajı izledim geçen gün. Çok güzel bir söz söylediler. 'Kazanabilirsiniz kaybedebilirsiniz ama her gün mücadele etmek gerekiyor' Asıl önemli olan da bu.

"BURADA EVİMDE GİBİYİM"

"Fenerbahçe Teknik Direktörü Jorge Jesus'un 'Bu ligde maçlar sahada kazanılmıyor' sözleri üzerine ne düşünüyorsun?"

Sergio Oliveira: "Haberleri takip etmiyorum. Hocanın söyledikleriyle ilgili bir bilgim yok. Dürüst fikrim; Süper Lig'de çok yüksek seviyede, çok iyi oyun oynanıyor. Geliştirilecek konular var tabii ki; iletişim, pazarlama gibi alanlarda... Çok iyi oyuncular var bu ligde; sadece deneyimliler değil, gençler de var. Daha büyük takımlarda oynama fırsatları olacaktır. 30 yaşımda geldim ben, mental ve fiziksel olarak hala iyi dönemimdeyim. Türkiye'de harika karşılandım. Türkiye'yi hem ülke olarak hem lig olarak beğeniyorum. Burada evimde gibiyim."

"DERBİDE YARDIMCI OLDUĞUM İÇİN MUTLUYUM"

"Fenerbahçe'ye gol atan Galatasaray'ın ilk Portekizli oyuncusu oldun."

Sergio Oliveira: "Mutluyum. Maçı kazanmaya yardımcı olduğum için mutluyum. Her maçta bu geçerli. Her maçta gol atarsam mutlu olurum elbette."