Galatasaray'ın derbide galibiyeti hak ettiğini söyleyen Önder Özen'in yorumları şöyle...

"HER DAKİKASINA KONSANTRE OLDULAR"

Levent Tüzemen 3-2'lik galibiyeti yorumladı: "Tarihi gol..." Levent Tüzemen 3-2'lik galibiyeti yorumladı: "Tarihi gol..."

"Beşiktaş'ta Fernando Santos'un futbol felsefesi durdurmaya yöneliktir. Maçın başındaki gol dengeleri bozdu. Maçın yıldızlarından birisi Kerem Demirbay. Baskı anında top kullanmış, stoperlerin önünü full kapattı Torreira'yla birlikte. 96 dakika gole ihtiyacı olan takıma gol şansı vermediler. Barış Alper diri kalmayı başardı. Kaan Ayhan da öyle. Konsantrasyon diye bir mottoları var ya. İşte bunu yaptılar. Maçın her dakikasına konsantre oldular."

"OKAN BURUK 1-0 BİTECEĞİNİ BİLİYORDU"

"O gol geldikten sonra yüzde 100 eminim, Okan Buruk maçın 1-0 biteceğini biliyordu. Hiçbir Galatasaraylının 1 miligram tereddütü yoktu. Muslera dahil. Kısacası hak ettiler. Galatasaray'ın oynadığı tüm maçlara bakın ceza sahası dışında en fazla oynayan kaleci kim? Muslera. Bu ne anlama geliyor? Galatasaray'ın defans hattı ilerde ve arkada büyük bir boşluk oluyor. Neden defans hattı ileride çünkü önde baskı yapıyor. Sahayı öne doğru daraltıyor. O yüzden Torreira geçen sezonun belirleyicisi oldu, o yüzden Kerem Aktürkoğlu'nun futbol aklına güveniyor. O yüzden Mertens halen çok önemli." ifadelerini kullandı.