Önder Özen, Galatasaray'ın son transferlerindeki hatalardan da bahsetti.

"KADIKÖY'DE AVANTAJI ALDILAR"

"Sezon başlarken Galatasaray favoriydi. Çok dengeli kadroları yoktu ama yıldız futbolcuları vardı. Kadıköy'de 0-0 berabere kaldıkları maçtan sonra avatanjı aldılar ve sadece 1 kez kaybedip şampiyon oldular."

"DAHA AZ SAKATLIKLAR YAŞADI"

"Galatasaray; Beşiktaş, Fenerbahçe ve Trabzonspor'a göre daha az kalıtsal sakatlıklar yaşadı. Bu antrenman planlaması ve antrenman uygulamasında Galatasaray'ı çok önde gösterdi. Aynı zamanda oyuncuların fizik-kalitesinin yüksek olduğunu işaret etti. Bu şekilde Avrupa dönüşü ligde çok hırpalanmadılar. Yorgunlukla daha çok mücadele ettiler."

Emre Bol: "Galatasaray'a Osayi Samuel etkisi yaratır" Emre Bol: "Galatasaray'a Osayi Samuel etkisi yaratır"

"DEFOLARINI ÇOK GÖREMEZSİNİZ"

"Evet Galatasaray bu sezonki transfer döneminde çok başarılı olmadı ama şöyle düşünün 13.olan takıma takviye yapmak kolaydı eksiklerinin hepsi ortaya çıkıyor fakat 1.olan takıma transfer yapmak zordur. Defolarını çok göremezsiniz. Kaliteli futbolcuların üzerine daha kalitesini bulmak zordur. Dolayısıyla Chelsea, Manchester United, Barcelona pek böyle 13.lük veya dibi görmeyen takımlar 2.olan kadroya veya 3.olan kadroya takviye yapmakta zorlanıyorlar. Bunu zamanında Juventus çok yaşadı. Milan da keza öyle. 600 milyon Euro harcayıp hiçbir şey yapmadan bitirdikleri sezonlar da oldu. PSG aynı şekilde. Zaha, Ndombele, Aurier, Tete, Angelino olmadı. Fire verildi ve maaş-performans verimi tutmadı. Bunlardan sadece Angelino'ya gerçek bir hata diyebiliriz. Ben kötü futbolcu olmadığını biliyordum. Çünkü Angelino'nun önünde oynayacak kanat bulmak, yanında sol stoperde oynayacak futbolcu bulmaktan daha zordur. Zaha ve Kerem Aktürkoğlu formayı kaybettiler yerini Barış aldı."

GALATASARAY TRANSFERDE NELERİ YAPMALI?

"Ben halen Galatasaray'ın bir sol bek ve bir sağ beke ihtiyacı olduğunu düşünüyorum. Köhn ve Kaan iş gördü ama daha iyisi gerekiyor. Orta sahaya da defansif karakterli oyuncu transferi şart. Eğer Melo gibi stoperlerin önünde oynayabilecek bir isim bulunabiliyorsa Torreria da 8 numarada iş görebilir."

İLKAY GALATASARAY'A KATKI VERİR Mİ?

"Her ne kadar bizim söylediğimiz denklemlerin dışında kalsa da İlkay Gündoğan halen çok üst düzey oynuyor. Barcelona'da takım arkadaşları ona ayak uyduramadılar. Pedri ve Ferran Torres çok kötüydü bu sezon. Halen dünyanın en iyileri arasında."

SEZONUN 11'İ

Muslera, Osayi, Djiku, Abdülkerim, Ferdi, Torreira, Fred, Mertens, İrfan Can, Barış Alper, Icardi.