Ülkesinin basınına konuşan 34 yaşındaki oyuncu, Galatasaray'a övgüler yağdırdı.

Soru: Krejci’ye neler söyledin?"

"OLDUKÇA İYİ GERİYE ÇEKİLİYORLAR"

“Eminim Krejci de diğer tüm oyuncular gibi Brian (Priske) ve analiz ekibinden bolca bilgi alacaktır. İlk bakışta Galatasaray'ın çok havalı olduğu çok açık. Krejci ile telefonda birkaç görüş alışverişinde bulunduk. Galatasaray'ın bireysel ve takım olarak gücü var. Çok iyi kombine oluyorlar, topları bire bir mücadelelerde çok donanımlı olan kanat oyuncularına aktarmak istiyorlar. Ayrıca bir Türk takımına göre oldukça iyi geri çekiliyorlar ki bu da Süper Lig'de çok fazla gol atamamalarının nedenlerinden biri.”

Soru: "Onları yenmek için ne geçerli olabilir?"

"ZAYIF NOKTALARI GENİŞ ALAN OLABİLİR"

“Bence büyük bir ofansif yoğunlukla oynarlarsa hazırlıksız yakalanabilirler. Kopenhag Şampiyonlar Ligi'nde onları bu şekilde alt etti. Sparta İstanbul'da daha defansif bir pozisyonda başlayabilir. Tabii ki çocuklar maç boyunca aktif ve hızlı kontralara hazır olurlarsa, ev sahibi takımın ofansif düşünen oyuncularının onları sürekli yakalayacağını sanmıyorum. Zayıf noktaları geniş alan olabilir. Galatasaray şu anda kompakt görünse de, kendi oyunlarını yarattıklarında oyuncular çok fazla dağılacaktır. İşte bu noktada, topu kazandıktan sonra Sparta'nın kullanabileceği boşluklar olacaktır.”

Soru: "Galatasaray'ın ana gücü hücum ve Mauro Icardi, Dries Mertens ya da Barış Alper Yılmaz gibi hücum yıldızları formda görünüyor. Siz de katılıyor musunuz?"

"ÖLDÜRÜCÜ BİR ŞUTÖR"

“Gol atıyorlar yani iyi durumdalar. Ayrıca kadrolarında eşit derecede iyi başka yedekler de var. Bu yüzden Sparta, Galatasaray'ın yedek kulübesinin gücünü hesaba katmak zorunda. Icardi'yi ayrı tutuyorum, öldürücü bir şutör ve en göze çarpan isim. Mertens şu anda iyi oynuyor, koç Okan Buruk bile son maçlarda onu övdü. Daha önce bu kadar öne çıkmıyordu, şimdi varlığını hissettiriyor, birçok şansa dahil oluyor. Ama Zaha da öyle, Tete de öyle, Aktürkoğlu da kanatta iyi oynuyor. Kalite harika.”

Soru: "Defans oyuncuları Sacha Boey ve Angelino'nun ayrılması takımı etkilemedi mi?"

"HER ŞEY İYİ GİDİYOR"

“Onlar ayrıldığında Sparta için bir çıkış yolu olabileceğini düşünmüştüm. Ama Galatasaray hemen reaksiyon gösterdi ve savunmanın iki ucunu da güçlendirdi. Şu ana kadar her şey iyi gidiyor, bu yüzden bir zayıflık gibi görünmüyor.”

Soru: "Galatasaray'ın Sparta karşısında kadroda rotasyona gitmesini bekliyor musunuz?"

"DEĞİŞİKLİK BEKLEMİYORUM"

“Şahsen çok fazla değişiklik beklemiyorum, belki bir ya da iki. Onun dışında en güçlü kadroyla başlamalarını bekliyorum.”

Soru: "Şampiyonluk Avrupa'da başarıdan önce mi gelir?"

"GALATASARAY'I DAHA ÇOK DESTEKLİYORUM"

“Ben öyle düşünüyorum. Ligde Fenerbahçe'yi yenmek için ellerinden gelen her şeyi yapacaklar. İki kulüp arasındaki rekabet çok büyük, ligi onlar yönetiyor ve aralarında büyük bir fark var. Eğer her iki takım da puan toplamaya devam ederse, Galatasaray'ın ev sahibi avantajına sahip olacağı sondan bir önceki maçta karar verilebilir. Eşitlik var, ben şahsen Galatasaray'ı daha çok destekliyorum. Ancak Avrupa'da başarılı olmak da isteyeceklerdir ve Okan Buruk son maçtan sonra artık Sparta'yı düşündüklerini ve onları yenmek istediklerini söyledi.”

Soru: "Sparta'yı İstanbul'da ne bekliyor?"

"OYUNCULAR HARİKA BİR DENEYİM YAŞAYACAK"

“İlk dakikadan itibaren bir kükreme olacak. Oyuncular harika bir deneyim yaşayacak. Rövanş maçını ilginç hale getirebilirlerse iyi olur.”

Soru: "Özetle, Sparta'nın İstanbul'daki düellosunu nasıl görüyorsunuz?"

"EĞLENCELİ OLMAYACAK"

“Sparta için eğlenceli olmayacak, zorlu bir rakiple karşılaşacaklar. Şu anda Galatasaray'ın zayıf yönü yok gibi görünüyor, her şeyi kazanıyorlar ama bazı açık pencereler de olacak. Sparta'nın analiz ekibinin çocukları iyi hazırlayacağına ve ilerlemeleri için yollar oluşturacağına inanıyorum.”

3 YIL SPARTA PRAG'DA OYNADI

Celutska, 3 sezon Sparta Prag'da forma terletti ve 1 lig şampiyonluğu kazandı.

Deneyimli stoper, şu anda 1.lig ekiplerinden Bodrumspor'un formasını terletiyor.

Galatasaray'a 27 gole katkı yapan Brezilyalı orta saha Galatasaray'a 27 gole katkı yapan Brezilyalı orta saha

(Akif Gökay)