Yine ülke olarak çok zor zamanlar geçirdik. Biz çocuktuk yaşanan hüzün aynıydı, seneler geçti ama maalesef yine canlarımızı kaybediyoruz. Yıl 2007 yılıydı hiç unutmuyorum. Şansal Büyüka ve Erman Toroğlu yine çok sayıda şehit haberinin üzüntüsüyle uzun uzun bu konuları konuşmuşlardı. 13 sene geçti. Değişen bir şeyin olmaması can acıtıyor. Bir super lig maçında golden sonra asker selamı veren futbolculara yabancı madde atıldığını da gördük maalesef. Bizim hep beraber ülke olarak kendimize gelmemiz lazım. Bu kadar olumsuzluk herkesin pskolojisini bozdu. Artık yorulduk bu kötü haberlerden. Ne olur yeter!

Maçtan önce Sivas deplasmanından 1 puan kimseyi çok üzmezdi fakat böyle oyundan sonra Galatasaray için 1 puan kazancı değil, 2 puan kaybı olan bir maç oldu. Galatasaray böyle oynadığı zaman her Galatasaraylı takımını bu şekilde izlemekten memnuniyet duyar. Devre arasından beri bu çıkış geliyorum diyordu zaten. Orta sahanın ağır çekim geçildiği günlerden, her topu ayağına alan oyuncunun 2-3 pas opsiyonu bulduğu günlere bu kadar hızlı gelmek çok sevindirici. Yenik duruma düştüğü zaman havlu atmayan bir Galatasaray var artık. Falcao kendine gelmeye başladı. Falcao sezon sonuna kadar böyle oynarsa Galatasaray şampiyon olur. Onyekuru gol vuruş sorununu çözerse Galatasaray her maç yediğinden fazlasını atacak durumda. Dünkü maç ile ilgili eleştiri olabilecek tek onu; Uzaktan şut atmaktan çekinmemek lazım. Falcao gibi golü koklayan bir santrafor da var üstelik. Atılan şut büyük tehlike ayrıca kaleciden veya direkten dönecek olan her top tehlike. Galatasaray oynadığı oyunun karşılığını alamadı.

Mete Kalkavan, her Galatasaray maçında adından söz ettirmeyi başaran bir vatandaş. Penaltı çok tartışmalı bir pozisyon. Kimine gore penaltı, kimine göre değil. Seri’nin hiç müdahale etmeyip birilerine bu malzemeyi vermemesi gerekirdi. Rakip oyuncu Seri’nin oynama mesafesine ayağını sokarak istediğini aldı. Esas hamleyi yapan Fernando bana göre. Herkesin farklı fikirleri olabileceği bir pozisyonda VAR’ın hakemi çağırması zaten çok enteresan. Ayrıca yayıncı kuruluşun sansürlediği çok net bir elle oynama ve penaltı var maçın 2.yarısında. Şimdi ben Mete Kalkavan’a soruyorum. Pozisyonu izledin, penaltıyı verdin. Tamam. Net bir elle oynamada VAR seni çağırmadı bile, o da tamam. Kendinden bu kadar eminsen niye Sarrachi’yi atamadın? Ben cevabını vereyim. Çünkü vicdanın rahat değil Mete Kalkavan.