Galatasaray,Balıkesirspor karşısında şok bir mağlubiyet aldı. Öncelikle Şuradan başlamak istiyorum. Balıkesirspor o kadar gözüktüğü kadar kolay bir lokma değil,neden diye soracak olursanız? Evet ligin son sırasındaydı ama lige yeni çıkan bir takım ilk maçını evinde kaybetmiş deplasmanda Konyaspor'a yenilmiş onlar için bir umut maçıydı ve maçtan önce varını yoğunu ortaya koyacaklarını tahmin ediyordum, malesef tahmin ettiğim gibi de oldu. Tabi Galatasaray gibi bir takımsanız asla bahane kabul edilemez. Prandelli geldiğinden beri sisteminden taviz vermiyor 4'lü defans hattı, 3 orta saha, 2 kanat, 1 forvet. Geçen sene Mancini'nin Ceyhun'u, bu yıl Prandelli'nin Yekta'sı, defansif görevi ve geriden top çıkarma görevini üstlenmiş gözüküyor. Bu maçta süprizleri vardı İtalyan Hocanın Olcan Adın kadroya alınmazken Sağ bekte Yasin Öztekin'e görev verdi.

Galatasaray maça istekli başladı Selçuk biraz kendine gelmiş gibiydi, sağ kanattan sürekli ataklar vardı ama bunların çoğunda Bruma topu ezdi. Sneijderin maçın henüz başında bir şutu var önce kaleci çeldi, ardından direğe çarpıp dışarı çıktı gol olsa şu an çok farklı şeyler konuşuyor olabilirdik. Bundan önceki 4 maçına bakarsak Galatasaray'ın çok pozisyon bulan bir oyun sergilemiyorduk.Balıkesirspor bunun farkında olmalıydı ki 11 kişi tamamen kapanıyordu, kapılan toplarla kontraatak üzerine kurulmuş bir taktik benimsediler. Ve sonucunda kaderin cilvesi Eski Futbolcumuz Sercan'ın şansıyla, Galatasaray'ın her zaman ki şanssızlığıyla Semih'e çarpıp yön değiştiren top Muslera'yı ters ayakta yakaladı ve top ağlarımızla buluştu. Bu gol adeta soğuk duş etkisi yaptı ve oyundan yavaş yavaş düştük Selçuk'ta büyük bir düşüş yaşandı bu golden sonra, maça kötü başlayan Bruma hareketlenmeye başladı biraz, Sneijder ipleri eline aldı oyun kurmaya çalıştı ama bir türlü eşitliği getirecek golü bulamadık ve o golü getirecek pozisyonları da bulamadık aslında.Şunu da belirtmeliyim ki hatasız bir Balıkesirspor savunması vardı.Gene içimizde umut var biz bu maçı çeviririz diye düşünüyoruz Chedjou'nun uzaklaştırmak için araya girdiği top Sercan'a çarpıp Gökhan Ünal'ın önünde düştü ve güzel bitirdi, Muslera'nın o topa müdahale etme şansı pek yoktu.İlk Yarı 2-0 bitti.

Aklıma Anderlecht maçından sonra Semih'in yaptığı,Prandelli bize dedi ki işte şimdi bir takım olduk açıklaması aklıma geldi. Gerçekten takım olmuş muyduk ? Bunu göstermek için iyi bir fırsattı oynanılacak güzel futbol ,beraberliği yakalamak ve ya maçı çevirmek ateşleyebilirdi Galatasaray'ı. Prandelli oyuncu değiştirmemişti aynı kadroyla çıktık.İlk yarı sürekli bindiren Tarık Çamdal ikinci yarı yorulduğunu belli ediyordu kondisyonu 90 dakika için eksik.Maçta değişen pek birşey yoktu pek top bizdeydi ama tehlike yaratan pozisyon bulamadık. Sneijder,Bruma birşeyler yapmaya çalıştı olmadı. Değişiklik yaptı Prandelli Emre Çolağı aldı Bruma'yı çıkardı. Beni şaşırtan bir değişiklik oldu çünkü Emre'ye hiç şans vermemişti bu güne kadar.Ben bunu şuna bağladım Yayıncı kuruluş maçtan önce Olcan'ın neden kadroda olmadığını sorunca antreman performansı dedi Sayın Prandelli. Emre Çolak belli ki antremanda ki azim'inin ödülünü aldı. Ve Umut bulut Girdi Dzemaili çıktı.  Galatasaray orta sahasında büyük sorunlar yaşıyor Dzemaili bugün hiç görülmedi Selçuk Formsuz Melo Cezalı Bu maçta tüm yük Yekta'nın üstündeydi ve bence formanın hakkını veren isimlerden Yekta Kurtuluş. Aradığımız pozisyonlara bir türlü giremedik en son Yasin Öztekin Goran Pandev değişikliği geldi. Emre Çolak Sol beke geçti, Tarık sağ beke geçti. Ve maç İlk Yarının skoruyla 2-0 bitti. Emre çolak kendisine verilen şansı kullanamadı. 

Prandelli'ye bir parantez açmak istiyorum bazı teknik adamlar oyuncularına göre sistem kurar,bazıları sistemini takıma kabul ettirmeye çalışır. Prandelli sisteminden vazgeçmiyor ama çok kısır bir Galatasaray izliyoruz bir şeyler değişmeli. Sabır bekliyor taraftardan Ligin henüz 3. haftası haklı da bir şeyler yapabilir.Ben bir gün bu takımdan patlama bekliyorum, o patlamadan sonra kolay kolay kaybetmeyen bir Galatasaray izleyeceğimizi düşünüyorum.Ama o patlama geciktikçe Futbolcular kendine olan güveni kaybediyor,Taraftar takımına güvenini kaybediyor.Umarım Prandelli'nin kafasında ki Galatasaray'ı en kısa zamanda izleriz.

Son olarak Balıkesirspor kalecisi Emrullah Şark'a birşeyler söylemek istiyorum.Maçı izleyenler gördü kü Fair-Play ruhuna çok aykırı davranışlarda bulundu. Ani,Beklenmedik sevinçlerle bazı hareketler yaptın ama unutmamalısın ki sezon uzun ve senin karşında Galatasaray Spor Kulubü var 20. şampiyonluğuna oynayan,Türkiye'nin avrupada ki yüzü.İlklerin Takımı Galatasaray var 109 yıllık şanlı tarihiyle.Haddini bilmelisin,Futbol Fair-Play çerçevesi içinde daha güzel.