Şampiyonluk yarışında belkide en kritik haftanın bu hafta olduğunu söylemek pek yanlış olmaz. Kadıköy'deki derbiyi kendi adına avantaja çevirmek için kazanmaktan başka seçeneği yoktu Galatasaray'ın. Hem üst üste puanlar kaybederek krize girmemek hem de Milli maçlar arasına son hafta kayıp vermeden girmek adına da çok önemliydi Kasımpaşa deplasmanı.

Geçen haftadan farklı olarak sol beke Telles, sağ açığa Olcan geçmişti. Hazır olduğu bilgisi gelen Burak'ın yerine yine Umut tek santrafor olarak başladı. Dengeli başlayan maçta skoru bulan Kasımpaşa oldu. Babel arkalarında Adem ve Castro bayağı tehlikeli oldular. Babel'i en uca koymak enteresan bir fikirdi. Hakan Balta-Chedjou ikilisine ters geldi. 1-0'dan sonra gol kaçırma yarışına girildi ve ani ataklardan birinde devre sonunda fark 2'ye çıktı.

2 farklı geriye düşünce Hamza Hamzaoğlu Burak Yılmaz hamlesini kullandı. ''Olcan sol beke geçer mi'' düşüncesi içinde Telles oyunda kalırken Olcan kenara alındı. Muslera'nın kurtarışı sonrası ilk yarıda Yasin'in sonuç vermeyen atakları 2. yarı golle neticelenince ibre bize döndü. 2-2 sonrası tamamen oyun Galatasaray kontrolündeydi ve 3. gol gecikmedi. Selçuk ve Umut'a Burak, klas bir kafa vuruşuyla eşlik etti. Skor avantajı sonrası korkulan olmadı ve çok önemli bir 3 puan geldi.

Böyle geri dönüşler geçmiş yıllarda şampiyon olan takımları hedefe götürmüştü. Bu moralle Galatasaray yarışta artık psikolojik olarak daha güçlü.