Cami bombalanacak kadar çığrından çıkmış bir dünya ortamında 18 Mart Çanakkale Zaferi haftasında Galatasaray, Bursa’dan şampiyonluk inadını sürdürerek döndü. Geçen sene birden aklıma geldi. Çanakkale Şehitleri anmasında kendi yabancı oyuncularını kullanan bir taraftar grubu vardı. Bu rezaleti 1 sene sonra da telafi etmediler. Zaten etmelerini de bekleyen yok. Mustafa Kemal Paşa ve tüm şehitlerimizi, gazilerimizi saygıyla selamlıyoruz. Yeni Zelanda’da hayatını kaybeden herkesin de mekanı cennet olsun.

Galatasaray kadar istikrarsız bir takım yok. Bir bakıyorsunuz veteran maçı havasında maçı götürüyor, bir bakıyorsunuz goller atıyor, goller kaçırıyor. Kendi kendine eziyet çektiriyor adeta. İlk yarı Luyindamma- Marcao ikilisinin paslaşmasını izlemekten herkes sıkıldı. Galatasaray uzun zaman sonra ilk defa geri dönecekmiş gibi bir havayı vermediği maçta geri döndü. Mesela 2012’deki Fenerbahçe deplasmanını hatırlayalım. 15.dakikada 2-0 öne geçen bir Fenerbahçe olmasına rağmen 25.dakikadan sonra her saniye’’ Galatasaray ne zaman gol ve goller atacak’’ diyerek izlenen bir maçtı. Bu maç öyle değildi. NDiaye tam bir piyango golü attı. 2-1’den sonra doğru pas becerisi olsa sol kanatta Galatasaray içeri 2-2 bile girebilirdi. Çok enteresan.

İkinci yarı beklenen Galatasaray vardı. Feghouli zaten çok iyi oynuyor. Belhanda’da 2.yarılarda olaya müthiş dahil oluyor. Sezonun ilk yarısından farklı olarak kondisyonun iyi olması da bunda etken. Kondisyon iyi olunca takımın direnç koyma gücü arttı. Erzurum maçını da kazanabilirdi Galatasaray. Erzurum maçında Donk oynasaydı diye halen iç geçiriyorum. Donk en az 2 sene daha oynar Galatasaray’da böyle devam ederse. Belhanda çok iyi oynuyorken bile insanı hayrete düşürüyor. Penaltı kazandıktan sonra itirazdan sarı kart görerek tarihe geçti. Tebrik ediyorum! Feghouli’nin geçen seneye çok benzeyen golünden sonra maalesef maçı koparamadı Galatasaray. Golde bu sefer diğer köşeyi tercih etti Feghouli. Onyekuru yine gol noktalarında becerikli olamayınca son dakikalarda doldur boşaltları karşılama işkencesini izlemek zorunda kaldık. Onyekuru da ironik bir tebriği hak ediyor. Ofsayt olan bir golde formayı çıkarıp sarı kart görmek! Gerçekten inanılmaz! Hücum hattında şu anda Mitroğlu’nun Diagne’den daha önde olduğunu düşünsem de Fatih Terim’in Diagne’yi kazanma isteğini çok iyi anlıyorum. 3-2’den sonra hiç pozisyon vermemek çok olumlu puan olarak akıllarda kaldı.

Başakşehir’in Fenerbahçe maçında puan kaybedeceğini düşünüyordum ama Kayseri’de kaybetti. Yarış devam ediyor. 33.haftaya kadar kapatılması gereken fark 3’e düştü. 3 haftalık aradan sonra yine hesaplar yapılmaya başlanacak. Galatasaray için hesap aslında çok açık. 33.haftaya kadar farkı 3 veya altına çekmek. Dolayısıyla Galatasaraylılara göre puan farkı şu an 3.