İnsan sağlığı için bu kadar stres hiç faydalı değil ama Galatasaraylılar bu kadar stresi çok sık yaşıyor. 15 dakikaya 2 gol sığmış bir maç bu hale geliyorsa rahat maç bu sezon artık izlenmeyecek demektir. Sahadaki oyun probleminin dışında garip hatalar baş gösterdi. 30 metre kaleciye pas yapıp penaltıya maruz kalacak kadar amatörleşen anlar yaşandı Galatasaray açısından. Alanyaspor sezonun en tehlikeli hücum takımlarından biri. Vagner Love gitmesine ragmen hücum güçleri sürüyor. Bu tehlikeye bu kadar şans verirseniz maçı işkence çekerek bitirirsiniz. Gördüğüm kadarıyla pozisyon ofsayt değil. Bütün sezon Galatasaray’ın yaşadıklarından sonra özellikle Başakşehir cephesinin bu gece neler hissettiğini hiç önemsemiyorum açıkçası. Nedenini onlar bile biliyordur. Bugünün telafisi daha sonraki haftalarda gelebilir. Çok dikkat etmesi lazım Galatasaray’ın.

Çok önemli bir maç öncesinin daha içine girdik. Sakin ve dengeli olmak gerektiği bir gerçek fakat artık Belhanda’nın sırtındaki forma numarası seviyesine biraz gelmesi lazım. Bugün tamamen takımı 10 kişi oynattı. Fatih Terim çok bile dayandı. Sneijder’i 45’te çoğu kez kenara alan Terim Belhanda’ya sabır gösterdi. İlginç doğrusu. Belhanda sonucu değiştirme ihtimali olan oyuncu. Biraz ışık olsa oyunda kalır. Bugün o ışığı da vermeyince 2-0’lık avantaja ragmen Galatasaray çok fazla efor gösterdi ve sürekli boşta Alanyalı oyuncular kaldı. Muslera’nın formda olması Beşiktaş maçı öncesi en büyük avantaj.

Maç 2-2 olana kadar maç öyle oynandı ki sanki Alanya 2-1 önde. Ailecek ileride bir Galatasaray, kaptığı her topu tehlikeli atağa dönüştüren Alanyaspor. Elbette burada Emre Akbaba’nın takımını Belhanda’nın aksine nasıl doğru yönlendrdiği de önemli bir nokta. Galatasaray’a yakışan ve yıllarca hizmet edebilecek bir oyuncu. Alanya golü bulamayınca ortaya bir icat çıktı. Mairano gibi bir usta oyuncunun 30 metre geri pas yapması akıllara zarar. Denayer’in bile Mariano’ya pas vermesine gerek yok. Mutalaka gol lazım olmaya başladıktan sonra 4-4-2’ye dönmeyi seçti Fatih Terim. O kadar enteresan bir sezon ki şampiyonluk haftalarında gol lazımken orta saha merkezindeki 2 oyuncu Donk ve Fernando. Bu oyuncular kötü demek istediğim için değil, klasik defansif orta saha oyuncuları olduğu için bunu söyledim. Sinan Gümüş süper yedek lakabını almak üzere. Çok zor bir gol attı. Top yere düşmeden o topu oraya vurmak büyük yetenek işi. 4 hafta kala Galatasaray kimsenin maçlarına bağlı olmayan taraf olmayı sürdürdü. Artık sadece 12 puana ihtiyacı var. Bu oyun 4’te 4 yapmaya yetmez ama içerideki oyunlar yeter. Böyle de ters köşe bir sezon yaşıyoruz.

Gelecek haftanın ilk günü 23 Nisan. Çocuklarımızın ve içindeki çocuğu öldürmeyen herkesin bayram günü. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlu olsun. Maç gününe denk gelmedi bu sefer ama olsun. Böyle bir Bayramda Başakşehir'in Çanakkale tablosundaki gibi Atatürk'ü unutmak olmaz. Ata’mıza da tekrar selam olsun. Yazıya bu konuyu ayırmışken şehit vermeye devam ediyoruz ne yazıkki. Başımız sağolsun. Şehitlerimizin sevenlerine sabırlar dileriz.

- kralbet giriş - - - - -