İlk olarak Göztepe'yi satın almak isteyen Abramovich, Göztepe başkanı Mehmet Sepil'le anlaşamamıştı, daha sonra Galatasaray'ı gözüne kestiren 56 yaşındaki iş adamı yine umduğunu bulamadı.

Mübariz Mansimov’la görüştü

Yeniçağ'daki habere göre Abromovich, Beşiktaş kongre üyesi olan Azeri iş insanı Mübariz Mansimov’la Türkiye'de kulüp satın alma konusunu görüştü. Abromovich, İstanbul’da satın alabileceği kulüp konusunda yardım istedi. 

Mansimov 3 kulübün ismini verdi

Mübariz Mansimov, Fenerbahçe, Beşiktaş ve Galatasaray'ın İngiltere'de olduğu gibi bir sahiplik modeliyle yürütülmediğini söyledi. Satın alınabilecek kulüpler olarak Başakşehir, İstanbulspor ve Kasımpaşa’nın adını verdi. 

Abromovich araştırıyor

Abromovich, Başakşehir, Kasımpaşa ve İstanbulspor'u satın almak için araştırmalara başladı.  Eğer satış gerçekleşirse Chelsea örneği Türkiye'de yaşanabilir.

Mert Hakan'ın Galatasaray beğenisi Fenerbahçelileri kızdırdı Mert Hakan'ın Galatasaray beğenisi Fenerbahçelileri kızdırdı

Chelsea örneği nedir?

Premier Lig'de yer alan Londra takımı Chelsea'nin kaderi Abromovich'in kulübü satın almasından sonra değişti. Birbirinden kariyerli oyuncuları transfer eden Chelsea tarihinde ilk kez hem Premier Lig hem Şampiyonlar Ligi şampiyonluğuna ulaştı. 

10.5 milyar dolar serveti var

Abromovich'in maddi varlığı yüzde 41.6 erimesine rağmen 10.5 milyar doları bulunuyor.  56 yaşındakmi milyarderin Rusya, İsrail ve Portekiz vatandaşlığı bulunuyor.

(Yeniçağ)