CSKA Başkanı Andrey Vatutin, dün yapmış olduğu açıklamada dengeleri değiştirecek bir karar aldıklarını ifade etti.

KENDİ LİGİMİZİ KURACAĞIZ

Avrupa basketbolunun bir numaralı organizasyonu olan Euroleague, Rusya'nın Ukrayna'ya karşı başlatmış olduğu askeri harekat sonrası radikal bir karar alarak Rus takımlarını ligden ihraç etmişti. 

Ergin Ataman, Galatasaray'a göz kırptı iddiası! Ergin Ataman, Galatasaray'a göz kırptı iddiası!

Sırp basınında bugün yer alan haberler ise gündeme bomba gibi düştü. CSKA Başkanı Andrey Vatutin yaptığı açıklamada, "Rus kulüpleri gelecek sene Euroleague'e alınmazsa kendi ligimizi kuracağız. Yeni lig için Anadolu Efes, Fenerbahçe, Galatasaray, Olympiakos, Panathinaikos, Partizan, Kızılyıldız gibi takımlara teklif götürdük. Burada kulüpler Euroleague'de aldığı paradan en az 4 kat daha fazla gelir elde edecek. Toplamda 100 milyon euro dağıtılacak." ifadelerini kullandı.

Andrey Vatutin; Buducnost, Cibona Zagreb ve Olimpija'ya da teklif götürdüklerini bildirdi. Kulüplerin bu teklife nasıl bir yanıt vereceği şimdiden büyük merak konusu oldu.

ERDEN TİMUR'UN KARARI ETKİLİ

Galatasaray Basketbol A.Ş'nin ana sponsoru NEF'in kararı Sarı-kırmızılı kulüp için belirleyici olacak.

NEF Yönetim Kurulu Başkanı Erden Timur'un bu teklife sıcak baktığı öğrenildi.

FENERBAHÇE - GALATASARAY ORTAK KARAR ALSIN

Tabiri caizse İspanyol iş adamlarının kontrolünde olan Euroleague'in kararlarından Fenerbahçe de müzdarip. Her sene basketbolda bütçe açığı veren Sarı-lacivertli kulüp, turnuvadan beklediği gelirleri elde edemiyor. Timur da Fenerbahçe ve Galatasaray'ın ekonomik ve sportif açıdan ortak bir karar almasının doğru olacağını düşünüyor.

(Ajansspor / GsGazete)