Eski Galatasaray ve milli takım futbolcusu Sabri Sarıoğlu futbol sahalarına teknik direktör olarak dönmeye hazırlanıyor.

1. Lig'de takım çalıştıracak

Uzun yıllar Galatasaray forması giyen Türk futbolunda sayısız başarıya imza atan 37 yaşındaki Sabri Sarıoğlu, çok istediği teknik direktörlük koltuğuna oturuyor. Akşam'da yer alan habere göre; 2018 yılında futbolu bıraktıktan sonra TFF'nin antrenörlük kurslarına katlan deneyimli ismin Spor Toto 1. Lig ekipleriyle dirsek temasında olduğu ve önümüzdeki sezon teknik direktör olarak futbola geri döneceği öğrenildi.

Sabri Sarıoğlu: Eğitimliyim, donanımlıyım, hazırım...

Geçtiğimiz günlerde katıldığı canlı yayında teknik direktörlüğe yeşil ışık yakan Sarıoğlu, "Futbolu bıraktıktan sonra dinlenme süreci yaşadım. Sonrasında Türkiye Futbol Federasyonun (TFF) açtığı antrenörlük lisansı kurslarına katıldım, A lisansına kadar tamamladım. Bundan sonra antrenörlük yapmak için fırsat bekliyorum. Kendimi geliştiriyorum elimden geldiğince maçları statta izlemeye çalışıyorum, notlar alıyorum. Maçın gidişatına göre nasıl çözümler oluşturulabilir bu özelliğimi geliştirmeye çalışıyorum. Bunun eğitimini de aldım. Şu an belli bir donanıma sahip olduğumu düşünüyorum. İnşallah ilerleyen zamanlarda bu antrenörlük deneyimini yaşamak istiyorum." açıklamasını yapmış ve teknik direktör arayışında olan kulüplere mesaj göndermişti.

Abdülkerim Durmaz'dan Galatasaray yorumu: "Avantaj..." Abdülkerim Durmaz'dan Galatasaray yorumu: "Avantaj..."

15 kupa kazandı

1999 yılında girdiği Florya'dan 2017'de ayrılan Sabri Sarıoğlu, bir sene sonra Göztepe'de futbolu bırakmıştı. Sabri, sarı kırmızılı formayla 6 lig, 4 Türkiye Kupası ve 5 Süper Kupa olmak üzere 15 kupa kazandı.

(Sporx)