Büyüka, Başkan Burak Elmas'ı eleştirdi, olası felaket senaryosu için çarpıcı ifadeler kullandı.

"TERİM'İ VAZGEÇİLMEZ YAPIYORSUNUZ"

Dünyanın neresinde olursa olsun, sezona şampiyonluk iddiası ile başlayıp 22 puan geride kalan hoca gönderilir. Bu hoca Fatih Terim olsa da gönderilir. Ama; Galatasaray'da büyümüş, Galatasaray kendisini büyütmüş, Galatasaray tarihinin en çok ve en büyük kupalarını kazanmış bir hocayı gönderdiyseniz; getirdiğiniz hoca en az Fatih Terim kadar büyük olmalı... Fatih Hoca'yı gönderip, yerine Fatih Hoca'ya stajyer bile olamayacak bir hocayı getirirseniz; ıslıklanırsınız, yuhalanırsınız, istifaya davet edilirsiniz, takım olarak daha fazla kan kaybedersiniz.

İşin kötüsü, artık önünüzde "Fatih Terim mendireği" yok. Dalgalar direkt size vuruyor, sizi sallıyor, sizi dövüyor, sizi devirmeye çalışıyor. Terim sonrası, yeni bir Terim bulamayacağınızı bildiğiniz halde, hocayı göndermekle, Galatasaraylıyı asla mutlu etmeyecek yetersiz bir hocayı getirmekle adeta intihar ettiniz.

Hoca bu kadar zayıf olursa, sonuçlar bu kadar kötü giderse, Fatih Terim'in ruhu, yeni hocanın kafasında, başkanın odasında, Florya'nın her karış toprağında dolaşmaya devam eder. Fatih Terim elbette büyük hoca... Son yıllardaki formsuzluğuna ve yanlışlarına rağmen büyük hoca... Ancak yaptığınız yanlışlarla sizler de Fatih Terim'in büyüklüğüne büyüklük katıyorsunuz, vazgeçilmez yapıyorsunuz. Millet boşuna "yaşam boyu Terim" deniyor.

"Bu ülkede 4 büyüklerin başkanı, hocası ya da yöneticisi iseniz, camiadan her şeyi istersiniz, İBAN numarası verip para bile istersiniz ama zaman isteyemezsiniz. Anı yaşamak, günü ve başarıyı yakalamak zorundasınız. Galatasaray sezona başlarken, başkanı Burak Elmas, hocası Fatih Terim ile "feci yanlış" bir planlamaya imza attı. "Üç yıllık proje yapıyoruz, gençleşiyoruz, maliyetleri düşürüyoruz" dediler.

'MALİYETLERE ZİRVE YAPTIRDILAR"

Maliyetleri düşüreceklerini söylediler ama "Zamanı öldürmek en pahalı harcamadır" gerçeğini unuttular. Ekonomi yapmak, gençleşmek için zamana sığındılar, yani tasarruf yapacağız derken, aslında maliyetlere zirve yaptırdılar.

Ayrıca, Morutan ile Cicaldau'ya 10 milyon euro bonservis parası saymak, Berkan Kutlu'nun bonservisi için tam 4 milyon euroyu gözden çıkartmak, kadroda buna benzer işler yapmak; ağır bedeller getirdi. Sezon gitti, zaman gitti, para gitti, en önemlisi hayaller, hedefler bitti. Hatta maliyet belki de ikiye-üçe katladı.

Maliyet niye ikiye-üçe katladı? Galatasaray’ın genleriyle o kadar derinden oynadılar ki, seneye yeni bir takım kurmak, yeniden büyük paralar harcamak zorunda olduklarını biliyorlar. Ayrıca bu üç yıllık, sözde düşük bütçeli gençlik projesinin ayakları yere bassaydı, bu üç yıllık plan-program, daha birinci yılın yarısında patlar mıydı?

İşte örnek; sezon başında gençlik diye yola çıkıldı, sezon ortasında, daha doğrusu son Kayseri maçında Galatasaray forvetinde 35’lik Babel, 35’lik Gomis, 32'lik Feghouli oynadı. Üç yıllık proje, altı ay dolmadan iflas etti. Nasrettin Hoca misali, göle maya çaldınız, tutmadı. Yanlışınızı kabul edin.

Galatasaray tehlike bölgesinin göbeğinde... Galatasaray ateş hattında... Galatasaray gitti gidiyor. Gazeteler/televizyon programları yıkılıyor. Galatasaray adına hesaplar yapılıyor.

Hiçbirine katılmam. Hepsi fantezi... Galatasaray düşmez. Düş-mez... Ama bunların konuşulması bile, düşmekten beter...

'BÜTÜN KULÜPLER BİTER'

Galatasaray düşmez de... Düşerse perişanlık olur. Yayın geliri abartısız tam 100 milyon dolar aşağı iner. Sadece Galatasaray değil, bütün kulüpler biter."

Kaynak: Milliyet