FUTBOL

Şansal Büyüka'dan Erden Timur sözleri: "Benim duyduğum..."

Duayen spor yorumcusu Şansal Büyüka, Süper Lig lideri Galatasaray'daki son gelişmeleri değerlendirdi.

Abone Ol

Şansal Büyüka, Galatasaray teknik direktörü Okan Buruk ve Sportif A.Ş Başkanvekili Erden Timur'a ayrı bir parantez açtı.

"ABDÜLKERİM TEK BAŞINA..."

"Galatasaraylı Abdülkerim Bardakçı, tek başına Fenerbahçe takımından daha fazla korner golü atmış. Szyamanski 88 tane korner kullanmış sadece 1 gol atabilmişler. Fenerbahçe duran toplarda ve yan toplarda hiç başarılı değiller."

"DİRİ TUTMAYI BAŞARDI"

"Sezon başında Fenerbahçe ile Galatasaray'ın arasında dağlar kadar fark vardı. Fenerbahçe, rakiplerine karşı çok üstün oynuyordu Galatasaray ise 1-0, 2-1'le maçlarını atlatıyordu. İkinci yarıda her şey tam tersi oldu. Okan Buruk futbolcularını diri tutmayı başardı. Herkes düşüyor bu kez Muslera devreye giriyor."

"HOCA DOKUNUŞU VAR"

"Galatasaray, Adana Demirspor karşısında hücum anlamında iyi oynadı ama savunmaya dönüşlerde sıkıntı çektiler. Alanyaspor ve Adana Demirspor deplasmanlarında 7 gol atıp hiç gol yemediler. Zaten ligin tarihçesine baktığın zaman son 5 haftaya lider girdiği sezonların hepsinde şampiyon olmuş. Fenerbahçe'de İrfan Can Kahveci dışında tüm futbolcular geriye gitti. Galatasaray sezona iyi başlamadı ama daha sonra çok fazla iyiye gittiler. Burada yüzde 100 hoca dokunuşu var."

"YİĞİDİN HAKKINI YİĞİDE VERECEKSİN"

"Erden Timur'u hayatım boyunca görmedim, kendisiyle sadece 2 kez telefonda konuştum. Ama önümüzdeki dönemde olmazsa Galatasaray'ın başarı durumunu etkiler. Yiğidin hakkını yiğide vereceksin. Transferde önemli işler yaptı. Sacha Boey'in satılma hikayesi bile onun başarısıdır. Sezon boyunca futbolcularla çok iyi bir abi-kardeş ilişkisi içerisinde. Icardi'nin hayatından bahsediyor, birbirlerine karşılıklı jestlerini anlatıyor. Bunlar çok önemli işler. Dünya kadar parası olan futbolcular 1-2 milyonun peşine düşmez. Bazen gönül işlerini devreye sokacaksın. Sadece Icardi özelinde değil diğer futbolculara da katkısı var."

"KIRGINLIKLARI VAR"

"Benim duyduğum yönetime kendi isteğiyle girmek istemiyor. Buna sebep olarak işlerinin yoğunluğu, bir de kendisi söylemese de bazı kırgınlıkları var, camianın içerisindeki kişilere. Eğer yönetime girmezse Galatasaray'da bir Erden Timur boşluğu oluşur. Seçime kadar ikna edilmesi gerekiyor." ifadelerini kullandı.

Abone Ol