Balçova Yaşamspor karşısında Galatasaray'ı izlemeye gidenlerden biri de bendim. Daha doğru bir tarif ile Galatasaray özlemini derinden yaşayan taraftarlardan biri. İzmir seni özler Galatasaray ! Galatasaray önemli oyuncularından yoksun bir kadroyla İzmir'e gelmesine rağmen Galatasaray taraftarına ayrılan tribünlerin büyük çoğunluğu doluydu. Galatasaray'a aç bir taraftar kitlesi vardı. 

     Maça tutuk başladık. Defansta yaptığımız basit hatalar nedeniyle pozisyonlar veriyorduk. Golün habercisiydi bunlar ve kalemizde golü gördük. Golü yedikten sonra daha fazla destek olmaya başladık . Şölen havasında geçmesini istiyorduk. Hamza hocaya ve oyuncularına güvenimiz tamdı. Hamza hoca ile birlikte sahada Galatasaray formasını giyen tüm oyuncular büyük bir istekle, ruhla oynuyordu. Hamza hoca bizi  yanıltmadı ve Galatasaray maça ısınmaya başladı. Art arda gelen goller ile ilk yarı sonucu 5-1, maç sonucu ise 9-1' di. 

   Buzdağı Meselesi 

   
Elbette Balçova Yaşamspor karşısında galibiyetle ayrılmamız bekleniyordu. Benim asıl anlatmak istediğim 9-1 gibi sansasyonel bir skor ve diğer kazanımlarımız. Benim için 9-1'lik skor buzdağının görünen kısmı, hep bahsedilen buzdağının  görünmeyen koskocaman kısmı ise Yasin, Pandev, Sinan Gümüş, Olcan başta olmak üzere oyuncuları kazanmaktır. Yasin Galatasaray'da güven problemini aşamadığı için henüz büyük bir katkısı olmadı ama dün 4 asist ve penaltı yaptıran oyuncu olarak maçın yıldızlarından biriydi. Aynı şekilde Pandev'den beklentilerimiz yüksekti ama bir türlü karşılayamadı. Attığı 3 gol ona yeniden özgüven kazandıracaktır. Benim en çok sevindiğim olay ise Sinan Gümüş'ün gol atmasıydı. Sezon başladıktan 2-3 hafta sonra adını U-21'de duyurmaya başlayan genç gurbetçimiz bir türlü A takımda şans bulamadı. U-21'in gol kralı Sinan, Hamza hocanın ona verdiği şansı en iyi şekilde değerlendirdi ve oyuna sonradan girmesine rağmen 1 gol 2 asistlik bir performansla dikkatleri çekti.

  
   Kafalarda soru işaretleri oluştu 

   
Abdurrahim Albayrak'ın Yasin kiralık gidecek açıklamalarından sonra Yasin'in 4 asistlik performansı üzerine biraz daha şans bulması gerekir diye düşünüyorum.Gerçekten sahanın en hareketli isimlerinden biriydi. Belki kıyaslama yapılabilecek bir maç değildi ama Yasin biraz daha şansı hakediyor. Hamza hocanın gelmesiyle birlikte Yasin'de değişim olduğunun herkes farkında.

   Taraftar gözünden notlar

   
Maçtan aktarabileceğim başka şeyler ise,  taraftarlar şölene çevirdi maçı. İkinci yarının başlamasına az bir süre kala, kale arkası dediğimiz sanayi tribünü maratona geçmeye başladı taraftarların bir kısmı geçtikten sonra polis harelete geçti ve geçiş yolunu kapattı. İkinci yarı orda olan olmayan tüm Galatasaray futbolcularının adına tezahüratlar yapıldı. Aşkını ilan eden bir taraftar vardı büyük bir pankart açmıştı ama ekranlara yansımadı bu. Son olarakta maç sonu sahaya atlayan küçük bir Galatasaray taraftarı iki güvenlik görevlisini atlattıktan sonra Telles'e sarıldı. Güvenlik görevlilerinin çocuğa yönelmesi üzerine Yekta o tarafa doğru koştu ve çocuğa sahip çıktı. 

  
  Galatasaray güzel,istekli oyunuyla taraftarlara unutulmaz bir gün yaşattı. Maç sonu tribünden ayrılan genç yaşlı herkes çok mutluydu. Kısacası şen ola cimbom şen ola !