Sensibile’nin Türk futboluna enteresan katkısı Roma’da görev aldığı zaman Salih Uçan’ı keşfetmesi ve 4.75 milyon Euro kiralama bedelini Fenerbahçe'ye kazandırması.

Mart 2005’ten Eylül 2006’ya kadar futbol danışmanı olarak çalıştığı Hellas Verona’da Massimo Ficcadenti ile görev aldı. 54 yaşındaki İtalyan teknik adam son 5 yıldır Japonya’da.

RANİERİ, CAPELLO, DESCHAMPS

8 Eylük 2006’dan, Mart 2008’e kadar Juventus’ta scout şefi olarak çalıştı. Fabio Capello, Didier Deschamps, Giussepp Corradini ve Claudio Ranieri gibi isimler Juventus'un o dönem hocalığını yaptı.

PASQUALE SENSİBİLE KİMDİR?

Pasquale Sensibile, 18 Eylül 1971'de İtalya'nın Lecco şehrinde dünyaya geldi. Profesyonel futbol hayatını İtalya'da geçiren Sensibile; Teramo, Caratese, Solbiatese Arno Calcio, Lecco, Voghera, Castel di Sangro, Pisa, Viterbese, Arezzo, Alzano Virescit ve Pro Sesto'da forma giydi. 32 yaşında futbol hayatına nokta koyan İtalyan isim, 2009 yılında Novara'da Sportif Direktör olarak çalışmaya başladı.

Burada 2 yıl geçiren Sensibile, ülkenin köklü ekiplerinden Sampdoria'nın yolunu tuttu. Temmuz 2011'de geldiği Sampdoria'dan Aralık 2012'de ayrılan tecrübeli isim, Mantova macerasının ardından Roma'ya Scout olarak geçti.

Roma'da 2 yıl çalışmasının ardından Trapani ve Alessandria'da Sportif Direktör olarak görev alan Sensibile, Ağustos 2018'de Başkent ekibine döndü, Haziran 2019'da bir kez daha ayrılık kararı aldı.

Futbolcu, Scout ve Sportif Direktör olarak kariyeri boyunca ülkesinde çalışan 50 yaşındaki futbol adamı, ilk kez İtalya dışında ülkemizde Galatasaray'da görev alacak.

Kaynak: Fotospor