Netflix o dizinin hayranlarını çok üzecek! Popüler dizi final kararı aldı Netflix o dizinin hayranlarını çok üzecek! Popüler dizi final kararı aldı

 Ağustos ve Eylül aylarının en çok sevilen meyvelerinden incir, tadıyla olduğu kadar içerisinde bulundurduğu mineral ve vitaminlerle de uzmanlar tarafından öneriliyor. İçerisinde bulunan minik tohumları ve mor kabukları ile birlikte tatlı ve ferahlatıcı bir meyve olarak kısa dönemde olsa pek çok kişinin favori besinleri arasında yer alıyor.

İncir içerisinde bulunan A ve E vitaminlerinin yanı sıra, potasyum, diyet lifi, kalsiyum açısından da oldukça zengin bir meyvedir. Zengin içerikli olması nedeniyle sadece lezzetli bir besin olmasının yanı sıra sağlık açısından da son derece faydalı olduğu biliniyor.

İncir Sindirimi Kolaylaştırıyor!

İncir lif açısından son derece yüksek besinlerin başında geliyor. Bağırsakta bulunan sağlıklı bakterileri destekleyen yapısı sayesinde, ciddi bir sorun olan sindirim sorunlarının çözümü için uzmanlar tarafından önerilmektedir.

Dışkının yumuşatılarak vücuttan daha kolay bir şekilde atılmasını sağlamakla birlikte, vücutta bulunan gaz ve şişkinlik sorunlarının hızlı bir şekilde giderilmesini sağlamaktadır. Yetişkinlerin sağlıklı bir yaşam sürmeleri için günlük bazda en az 25 gram diyet lifi tüketmeleri önerilmektedir. İki porsiyon incirde ise yüzde 20’lik bir diyet lifi bulunduğu için sindirim açısından son derece faydalı olduğu görülmektedir.

Kalp ve Damar Hastalarına Öneriliyor!

Vücudun eksiksiz bir şekilde çalışması için potasyum miktarının karşılanması son derece önemlidir. İncir potasyum açısından son derece zengin bir meyvedir. Beslenme ile potasyumun yeterli oranda alınması damarlarda bulunan iç basıncın dengelenmesini ve yüksekse azaltılmasını sağlayabiliyor. Tansiyon hastalarının en çok yaşadığı damar içi basınç problemi bu süreçte dengelenerek daha kontrollü bir hal alabiliyor. Kalp ve damar hastalıklarının dengelenmesi ve sorunların daha çözülebilir hale getirilmesi için incir tüketmek oldukça faydalı olarak ifade ediliyor. Antioksidan özelliği bulunduğu için aynı zamanda kolajen yakımını ciddi oranda azaltarak aynı zamanda cilt bariyerinin yenilenmesine yardımcı olmaktadır.