Konuyla ilgili Galatasaray’ın stattan sorumlu yöneticisi Bora Bahçetepe'den önemli açıklamalar yapıldı.

"HEDEFİMİZ KAPASİTEYİ 60 BİNE ÇIKARMAK"

Scout ekibinin Okan Buruk'a önerdiği 3 sağ bek! Scout ekibinin Okan Buruk'a önerdiği 3 sağ bek!

 "Seyircinin teveccühü müthiş, büyük bir talep var. Bizim nihai hedefimiz, stadın kapasitesini 60 bine çıkarmak... Stada yeni koltuklar eklemek, deplasman tribününde kendi seyircimize yer açmak ve ayakta seyirci uygulaması olmak üzere yeniliklerle ilerde bu kapasiteye ulaşmak istiyoruz."

"HAREKETLİ BARİYER SİTESİ YAPILACAK"

"Deplasman tribününe hareketli bir bariyer düşünüyoruz. Çünkü burada seyirci israfı olarak adlandırabileceğimiz bir durum oluşuyor. Birçok maçta rakip takımdan çok az sayıda taraftar geliyor stadımıza. Örneğin bazı maçlarda 50 kişilik taraftar geliyor, biz onun için 2 bin 650 kişilik tribünü kapatıyoruz. Deplasman tribününe yapacağımız hareketli bariyer sistemiyle maç başına 1000-1500 ekstra seyirci daha alabilme imkanına sahip olabileceğiz."

BASKETBOL SAHASI İÇİN DÜŞÜNÜLEN ALAN

"Sokak lezzetleri gibi bir ortam oluşturmak adına hazırlık içerisindeyiz. Takım deplasmanda oynarken taraftarların bir araya gelip maç yayını beraberce televizyondan izledikleri alanlar, imkanlar elverirse dev ekrandan izleme seçeneği de düşünülebilir. Tabii bunların hepsi yasal izinlere tabi konular."