Şampiyonluğu gerçekten hak eden, yürekten isteyen bu oyuncu grubunun önünde artık puansız dönmemesi gereken tek bir final kaldı. Kaybedilen 7 maçta alınamayan puan Göztepe deplasmanında alındığı takdirde yapılamaz denilen bir şeyi daha Galatasaray yapacak. Gücünü ekonomik kullandı Galatasaray yoksa çok farklı bitmesi gereken bir maçtı dünkü karşılaşma. Fatih Terim en azından 1 maçta beraberlik hakkının olduğunu bilerek son 2 haftadır farklı bir oyun tipini de bize gösterdi. Kapılan toplarda çabuk çıkıldığı zaman Galatasaray’ın gol bulması daha kolay oluyor. Bunun yapılamaması zaten haftalarca bazı maçlarda sıkıntı olmasına neden olmuştu. Bu demek değil ki Galatasaray rakibini sahasında bekliyor. Daha 30.saniyede nasıl bir baskın sonucu golün geldiğini gördük. Beraberliğin yettiği bu dönemde rakibi hazırlıksız yakalarken pozisyon bulmak daha büyük önem kazanıyor.

Malatyaspor büyük ihtimalle bütün planını maçı berabere götürüp sinir bozma anlayışında olacaktı fakat maç golle başlayınca Erol Bulut adeta taca çıktı. Gomis’in gol atması da şampiyonluk maçı öncesi çok kritik. Beelhanda sezon boyu oynadığı en iyi maçlardan birini oynayınca zaten Galatasaray’ın kaybetmesi mümkün değil. Biz aylardır Belhanda’nın üstüne bunun için gidiyoruz. Gerçekten işine konsantre, sinirlerine hakim bir Belhanda son haftaya bırakmazdı ligi. İlk defa ceza sahası içine gol koşusu yaptı. Herkes hedefe inanmış artık. Donk- Fernando ikilisi inanılmaz güven veriyor. Buradaki tek sıkıntı 2 stoperin arasına veya üstüne uzun toplar atıldığı zaman bireysel hata riski yaşanıyor. Bu toplara çok dikkat etmek lazım. Geçen hafta Göztepe’ye karşı 3 topu direkten dönen Malatya’nın net bir pozisyonu yok. Malatya’nın nasıl tehlikeli bir maç konsantrasyonu içinde olduğunu maçın yıldızı Rodrigues’i attırmaya çalışmalarından anlayabiliriz.

Artık önümüzde şampiyonluk maçı var. Göztepe takımı kendi sahasında olmasından da dolayı kendi sahasında açıklar mutlaka verecektir. Pas zamanlamalarını ve koşu zamanlamalarını doğru yapan Galatasaray gol atmadan oradan dönmez ama yenik duruma düşmemek çok önemli. O strese giren bir takımın ne ile karşılaşacağı hiç belli olmaz. Ciddiyetle oynamak gerek. Bütün dileğim haftaya büyük bir zaferi konuşuyor olmak. Bütün annelerin anneler günü kutlu olsun. Ramazan Ayı da geldi, hepimize hayırlı Ramazanlar.

- - - - -