5G destekli Redmi Note 10 geliyor, İşte özellikleri...

Bildiğiniz gibi Redmi Note serisi tarafında henüz 5G destekli herhangi bir akıllı telefon bulunmuyor. Bundan dolayı Redmi Note 10 için 5G desteği sunmayı planlayan Xiaomi’nin telefona eklemeyi planladığı diğer donanımsal özellikler de dikkat çekiyor. Buna göre telefon, 6.57 inçlik 1080x2400 piksel çözünürlüğündeki bir OLED ekran paneline sahip olacak. Ön tarafta yer alacak olan damla çentikte ise 16MP selfie kamerası yer alacak.

6 GB RAM/64 GB dahili depolama alanı ve 8 GB RAM/256 GB depolama alanı gibi iki farklı opsiyon halinde satın alabileceğimiz Redmi Note 10, sırtında 48MP’lik bir ana kamera barındıracak. Ancak diğer kameraların akıbeti konusunda henüz net bir bilgiye sahip değiliz. Bunların yanında cihazın içerisinde 4.420 mAh’lik batarya bulunacak ve telefon 22.5W hızlı şarj desteğine de sahip olacak. Konuşulanlara göre Redmi Note 10 gücünü ise MediaTek Dimensity 820 işlemcisinden alacak.

Teknoloji dünyasının önemli üyelerinden biri haline gelen Xiaomi, piyasaya sürdüğü fiyat-performans telefonları ile ülkemizde de hatırı sayılır bir kullanıcı sayısına ulaştı. Şirketin özellikle orta seviye için piyasaya sürdüğü Redmi akıllı telefonlar, Samsung ve Huawei gibi markalara rakip olmayı başardı. Son olarak Redmi Note 9 ailesini bizlerle buluşturan Çin merkezli şirket, yeni nesil modeller için de çalışmalarına şimdiden başladı.