Online mesajlaşma platformu olan Whatsapp yaptığı güncellemelerle birlikte gizliliğe her defasında ne kadar önem verdiğini göstermeye devam ediyor. Gizlilik endişesi ile yapılan değerlendirmeler sonrasında kendi kendini imha eden süreli mesajlar, uçtan uca şifreleme, 2 adımlı doğrulama ya da istenmeyen sohbetleri engelleme gibi çeşitli özellikler bulunuyor.

Whatsapp gizlilik sürecini daha etkili hale getirebilmek için yeni çalışmalar yapmaya devam ediyor. Güvenliği biraz daha fazla sağlayabilmek için yeni özellikler eklediğini duyurdu. Whatsapp tarafından kullanıcılara sunulan yeni özellikler arasında gruptan sessiz bir şekilde ayrılma, çevrimiçi olduğunuzu belirli kişilerden gizleyebilme ya da bir kez görüntülenen mesajlar için ekran görüntüsü almayı engelleme olarak ifade ediliyor.

Dünya'nın en etkili Twitter hesapları nasıl öğrenilir? NOTUS'a nasıl giriş yapılır Dünya'nın en etkili Twitter hesapları nasıl öğrenilir? NOTUS'a nasıl giriş yapılır

Whatsapp Ekran Görüntüsü Almayı Engelliyor!

Whatsapp’ın son gizlilik güncellemesi ise pek çok kullanıcının başını yakacak gibi görünüyor. Buna göre dijital herhangi bir kayda ihtiyaç duymadan fotoğrafları bir kez görüntüleme seçeneği getirilmişti. Bu özellik son zamanlarda pek çok kullanıcı tarafından aktif olarak kullanılıyor. Ancak mesajların bir kez görüntülenmesinden şikayetçi olanlar ekran kaydı alarak bu durumu engellemeye çalışıyorlar. Bu kişilere kötü haber geldi. Yeni güncelleme ile birlikte ekran görüntüsünün alınması engellenecek. Özellik şimdilerde test aşamasında olmakla birlikte yakın zamanda hayata geçirileceği belirlendi.

Gruplardan Sessizce Ayrılabilirsiniz!

Gruplardan aile üyeleri fark etmeden ayrılmak pek çok kişi için bir çileye dönüyor. Büyük arkadaş grupları içerisinden ayrılmakta zaman zaman çeşitli sorunlara neden olabiliyor. Bunun üzerine yapılan güncelleme ile birlikte kullanıcılar içinde bulundukları gruptan sessizce kimse fark etmeden ayrılabilecekler. Bu durumda gruptan ayrılma halinde sadece grup yöneticilerine bildirim gidecek. Özelliğin bundan sonraki dönemde tüm kullanıcılar için aktif hale gelmesi bekleniyor. Aynı zamanda grup yöneticilerinin sorumlulukları da artıyor.