Son dönemlerde canlı yayınların popülerliği bir hayli artmaya başladı. Özellikle Facebook ve sonrasında Instagram üzerinden canlı yayın yapmanın mümkün olması, hem kullanıcıları hem de markaları canlı yayınlara yönlendirmeye başlıyor.

Canlı yayın yapmanın kolaylaşması ve ulaşılabilir olması da farklı pazarlama ve reklam çalışmaları yapmak için de bazı kapıları aralamaya başlıyor. Daha önceki rehberlerimizde canlı yayın yaparken nelere dikkat etmeniz gerektiğini ele almıştık. Bugünkü rehberimizde ise Instagram üzerinden adım adım canlı yayın nasıl yapabileceğinizi ele alıyor olacağız.

Instagram'da canlı yayın nasıl açılır?

• İlk olarak Instagram'ın güncel versiyonunu kullandığınızdan emin olun. Eğer uygulama güncel değilse uygulama markete giderek güncelleme yapabilirsiniz. Eğer uygulamanız güncel ise bu aşamayı göz ardı edin.

• Instagram hesabınıza giriş yapın ve hikaye paylaşımı ekranını açın. Bunun için sol üst tarafta yer alan kamera ikonuna tıklayabilirsiniz.

• Ekranın sağ alt tarafında çeşitli seçenekler ile karşılaşacaksınız. Burada Boomeran, Normal, Canlı gibi seçenekler yer alıyor. Canlı yayın açmak için bu seçenekler arasında "Canlı" yazısına tıklayın.

• Bu yazıya tıkladıktan sonra canlı video başlat yazısı ile karşılaşacaksınız. Bu yazıya tıkladıktan sonra videoyu başlatmış olacaksınız.