Fatih Terim'in açıklamaları şöyle;

Buna alışkın değilim

Hoş değil. Açıkçası beklemediğim bir şeydi. O kadar alıştık ki kaleye gelmeden gol yemeye veya ilk gelen toptan gol yemeye... Yedikten sonra kırıldık, çabuk kırıldık. Üzgünüm, Galatasaray'da buna alışkın değilim. Gençlerin olduğu yerde iniş çıkış olur ama hep inişteyiz. Basit golleri atamıyoruz, bunu söylemekten gına geldi. Golcü dediğimiz oyuncular da yoklar şu anda. Onun da bir sıkıntısı var.

Bu projeyi savunuyorum

Galatasaray kimle çıkarsa çıksın burada kazanmalı bir şekilde. Bunları yaşayacağımızı bilerek bu savaşa girdik. Bu projeyi savunuyorum, savunuyoruz. İçeri giriyordum, tepkiyi duyunca dışarı çıktım, hepsini içeri aldım tek tek. Kimse bunu hak etmiyor. Kötü zamanlarında yanlarında ben varım, iyi zamanlarında sahne önünde olmalılar. Çok üzüldüklerini biliyorum.

Kötü sözleri hak etmiyorlar

Eskiden biz soyunma odasında ağlardık. Antrenör olduğum ilk günden beri söylüyorum. Maçtan önce düşünerek, maçtan sonra gülerek devam edin. Ağlamak, ağlamamak sizin elinizde. O yüzden kafalarını iki ellerinin arasına alıp düşünecekler. Kötü sözleri hak etmiyorlar. Avrupa'da bizi en iyi temsil edecek, en yukarı çıkaracak olan onlar. Taraftar kızabilir, ama kırıcı olmamalı. Onlar da tabi alışkın değiller. İyi oyunların da yetmediği bir sezon yaşıyoruz. Üzgünüz.

(Fanatik)