Final maçı gibi önemli bir maçta bu kadar hatanın, bu kadar yanlışta ısrar etmenin ve bu kadar beceriksizliğin kabul edilemez olduğu düşüncesindeyim. Orta saha yokluğu nedeniyle böyle bir maç planı yapmış Fatih Terim. Başakşehir maçından sonra bile bu plan varsa direk vazgeçip gerekirse Belhanda’yı 2 ön liberodan birisi olarak kullanmak hiç saçma olmazdı. Hesapta olmayan bir şekilde Sivas golü buldu. İki ayağını da kullanıyor diye gelirken göklere çıkarılan Nagatomo kalenin ortasına pas vererek korneri hazırladı ve gol yedi Galatasaray. Kalenin ortasına pas verilmeyeceğini bilmeyen futbol izleyicisi yoktur. Top sekti neredeyse o top gol olacaktı. Adebayor’un yaşlı diye alınmamasından sonra umarım Evra yaşlı diye alınmadı diye pişman olunmaz ve Nagatomo diğer haftalarda bizi yanıltır. Böyle bir golden sonra normale dönmek zordur fakat orada artık Fatih Terim gibi bir tecrübenin devreye girmesi gerekirdi.

1-0’a düşülmesinin ardından maç başı stratejisi ortadan kalktı. 10 kişi kapanacak bir rakip karşısında Tolga ve Donk ikilisi ile topu ileri taşırken nasıl bir tehtit yaratılacağı büyük soru işaretiydi. Erken müdahale öyle kötü yenen bir golden sonra takımı da canlandırmak bakımından fayda sağlayabilirdi. Maç 1-0 devam ederken Yasin’in arka direğe koşmayarak atamadığı bir gol var. Tam derslik pozisyon. Rodrigues öyle bir yere kesti ki diziliş gereği sol açıktaki oyuncunun çok rahat gol yapacağı bir top. Galatasaray seviyesindeki bir sol açık oyuncusu o hamleyi yapamazsa elbette Yasin eleştiriyi hak eder. Herkeste bir tutukluk vardı aslında. Maçın galibi Sivasspor bile pozisyona girmeden 2 gol buldu.

2.yarının başında bariz olarak hissettim ki sanki Fatih Terim Tudor gibiydi bu maçta. 30.dakikada yürümeyeceği belli olan bir düzeni 2.yarıya başlarken devam ettirmek inanılmaz bir inat. İnattan vazgeçilmesi 2-0’dan sonra oldu. Ben hem Selçuk’u hem Belhanda’yı beraber bekliyordum ama tercih Eren ve Belhanda oldu. Terim’de Nagatomo’yu beğenmemiş olacak ki Linnes’i o bölgeye aldı. Zamanın azalmaya başladığı dakikada gelen gol maçı değiştirdi. Bu dakikadan sonra en önemli maçta bu gollerin kaçması kabul edilemez. Eren’in en önemli özelliği ne? Kafa vuruşları. Hangisini atacaksın? Gomis’in en önemli özelliği ne? Gelişine vuruş. Hangisini atacaksın? Sinan çizgiden çıkan topta çok iyi vurdu fakat o kafa vuruşu da kaçmamalıydı. Sivasspor belki düşündüğü oyunu oynayamadı ama maçı kazandı.

Galatasaray’ın bütün avantajları rakiplerine geri sunmak gibi huyu zaman zaman ortaya çıkar. Bugün yine yaptı. Yarış çok yoğun olarak devam etse bile eğer Galatasaray şampiyon olamazsa kayıp nedeni bu maç olacak. Son 10 dakikada kaçırmanın daha zor olduğu 3 topun gol olmaması gerçekten çok ilginç.