Galatasaray UEFA Şampiyonlar Ligi B Grubu son maçında İtalyan devi Juventus ile ertelenen maçın kalan dakikalarını oynamak için Türk Telekom Arena'da oynandı. Galatasaray 31. dakikada 0-0'dan başlayan karşılaşmayı 85. dakikada Sneijder'in attığı golle 1-0 kazandı. Galatasaray bu sonucun ardından UEFA Şampiyonlar Ligi B Grubu'nun 7 puanla tamamlayıp, adını bir üst tura yazdırmayı başardı.

Karşılaşma 31. dakikadan hakem atışıyla başladı. Saha zeminindeki bozulmalar gözlerden kaçmazken, iki takımın oyuncuları da sahada topa hükmetmekte zorlandı. İki takım da daha çok uzun topla etkili olmak isterken, 14 dakika boyunca önemli bir pozisyon olmadı.

Özellikle ilk yarıda Galatasaray'ın hücum ettiği yarı sahanın zemini çok daha fazla bozuk olarak dikkat çekti.

TARAFTARA TEŞEKKÜR EDİLDİ!

Devre arasında stat hoparlöründen yapılan anonsta, Galatasaray Spor Kulübü Yönetimi'nin bu zor şartlarda karşılaşmaya gelen taraftara teşekkür ettiği anons edildi. Maçın ikinci yarısında yapılan anonsta da tribünlerde 37 bin 375 kişinin olduğu duyuruldu.

Karşılaşmanın ikinci yarısına Juventus başladı. İkinci yarının başında da iki takım top kontrolünde zorlandı. 55. dakikada Galatasaray Wesley Sneijder ile tehlikeli bir pozisyon yakaladı. Drogba'nın sakladığı topu ceza sahası dışında Sneijder kontrolüne aldı. Wesley Sneijder yayın üzerinden kaleyi düşündü ancak top az farkla auta gitti.

BUFFON'U GEÇEMEDİK...

Galatasaray ataklarını sürdürmeye devam etti. Bu kez 57. dakikada Galatasaray Didier Drogba ve Burak Yılmaz ile çok tehlikeli bir pozisyondan yararlanamadı. Drogba ceza sahası dışında topu bir süre sürdükten sonra yerden sert bir şut çıkardı ve Buffon son anda topu çeldi. Boşta kalan topa Burak Yılmaz altı pasa yakın noktadan vuramadı ve sarı-kırmızılı takım çok önemli bir fırsatı değerlendiremedi.,

VE GOOOLLLLL....

Baskısını arttırmaya çalışan Galatasaray, uzun toplarla etkili olmayı sürdürdü. Karşılaşmanın 85. dakikasında beklenen oldu ve Galatasaray Wesley Sneijder'in golüyle 1-0 öne geçmeyi başardı. Ceza sahasına uzun gönderilen topu Didier Drogba kafasıyla ceza sahası içerisine indirdi. Sneijder topu kontrol ettikten sonra ceza sahasında kaleye yakın sağ çaprazdan yerden bir şut çıkardı ve topu ağlara göndermeyi başardı.

Büyük heyecana sahne olan kalan dakikalarda Galatasaray, 1-0'lık üstünlüğünü korumayı başardı. 90 dakika sonunda Galatasaray sahadan 1-0'lık üstünlükle ayrıldı ve adını bir üst tura yazdırdı.