Milliyet yazarı Attila Gökçe, TFF ve Kulüpler Birliği'nin yeni yabancı kuralı ile ilgili alması muhtemel kararı bugünkü köşesine taşıdı.

18 KULÜP SINIRIN KALKMASINI İSTİYOR"

"TFF ile Kulüpler Birliği yabancı oyunculara tümüyle serbestlik tanınmasını tartışıyorlar. Hemen hemen tüm kulüpler ortak bir görüşle sınırlamanın kalkmasını önerirken sadece Gaziantep FK öneriye karşı çıkmış. Şimdi ezber yorumlarla tüm yabancılara kapıları açın şarkıları söylenecek, özellikle medyadaki çoğunluk bu saçmalığın (!) sona ermesi için olaya müdahil olacak."

Ümit Özat: "Galatasaray seni Rams Park'da yer!" Ümit Özat: "Galatasaray seni Rams Park'da yer!"

"Herkesin görüşüne saygım var. Ama bir şeyi ihmal etmeyelim. Yabancı ile ilgili sınırlama kararlarını ortadan kaldırırken kriterler belirleyelim. Yaş sınırı, +30 oyuncular için TFF’ye fazladan prim ödenmesi, 5 büyük endüstriyel ligden gelenlerle Afrika Asya Latin Amerika’dan gelecek olanlar için ayrı ayrı koşulların uygulanması gibi. Ve lütfen… Bizim gençlerimizin yolunu açacak akademilerle teşvik sisteminin belirlenmesi… Bunlar zor işler değil. Sorumluluk, hazırlık ve süreklilikle kısa zamanda gerçekleşecek rüyalardır. Evet rüyalarımız olsun ama sadece uyumayalım."

BÜYÜKEKŞİ: "YAKINDA AÇIKLAYACAĞIZ"

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, geçtiğimiz günlerde yabancı oyuncu sayısıyla ilgili bir açıklama yapmıştı. Büyükekşi, "Yabancı oyuncu sayısına bu ay sonuna kadar karar vereceğiz. Yabancı sayısını müzakere ediyoruz" ifadelerini kullanmıştı.