TFF'de yeni bir Hamit Altıntop dönemi başladı. Öncelikle Şenol Güneş’in gönderilmesinde ve Stefan Kuntz’un milli takımın başına getirilmesinde ciddi payı olan Altıntop, önümüzdeki dönemde yabancı kuralının değiştirilmesi için hamle yaptı.

Yabancı sınırına karşı olan Hamit’in isteği ve milli takımın yeni teknik direktörü Stefan Kuntz’un onayıyla hali hazırda 8+3 olan yabancı kuralı gelecek sezondan itibaren değişecek.

TFF BAŞKANLIĞINA HAZIRLANIYOR

Altıntop’a yetkinin TFF Başkanı Nihat Özdemir’den çok daha yukarından geldiği, Özdemir’in görev süresinin tamamlanmasından sonra TFF’nin başına da Altıntop’un geçmesi için çalışmaların tamamlandığı gelen bilgiler arasında.

İşin enteresan yanı ise yabancı sayısının düşürülmesi kararı daha önce TFF İcra Kurulu üyesi olmasına rağmen Altıntop’un onayı dışında alınmıştı. Yabancı kuralı kararının çıktığı toplantıya Altıntop davet edilmemişti.

HAMİT ALTINTOP KİMDİR?

Aralık 1982 tarihinde Almanya'da dünyaya gelen Hamit Altıntop, aslen Malatyalıdır. Futbol hayatına ikizi Halil Altıntop ile birlikte doğduğu şehrin takımın olan Schwarz-Weiß Gelsenkirchen-Süd takımında başlamış, ardından TuS Rotthausen, SG Wattenscheid 09 takımlarında oynamıştır.

2003 yılında FC Schalke 04 takımına transfer olan Hamit Altıntop, burada 4 sezon boyunca çok istikrarlı ve iyi bir performans sergilemiştir.  2006-07 sezonunda kardeşi Halil Altıntop 'un FC Schalke 04'e transfer olmasıyla Bayern Munih takımına transfer olmuştur.

2007-08 sezonu başında bonservis bedeli olmadan Bayern Münih takımına transfer olan Altıntop, Bayern Münih'le ilk sezonunda iyi bir performans sergilemiştir. UEFA Kupası ve Bundesliga'da 3'er gol atarak toplamda 68 gol atmıştır.

EURO 2008'de Türkiye Millî Futbol Takımı'nın yarı finale yükseldiği Hırvatistan maçında, üçüncü penaltıyı gole çevirmiş ve UEFA tarafından maçın adamı seçilmiştir.

2011 yılında, Real Madrid'e transfer olan Altıntop, burada lig şampiyonluğu görmüştür. Takımla uyum sorunu yaşadığı için 2012 yılında antrenörlüğünü Fatih Terim'in üstlendiği Galatasaray'a transfer olmuştur.

(Fotospor)