Bu da yönetim, sportif direktör Pasquale Sensibile ve teknik direktör Domenec Torrent’in gelecek sezon için transfer çalışmalarının başlamasına neden oldu.

Katalan teknik adamın hazırladığı transfer raporu ise oldukça can sıkıcı. Torrent’e göre şampiyonluk için 6 transfer lazım.

* Topla çıkabilecek, pas yüzdesi yüksek bir stoper.

Marcao ve Nelsson kötü stoperler değil. Ancak hamle stoperleri. Ayakları iyi olmadığı için takımın atak başlangıcı zayıf kalıyor.

* Solda, kanat forveti ile koordineli oynayabilecek bir bek.

Van Aanholt orta sıra takımların ideal sol beki. Ancak zirveye oynayacak takımın gol yüküne katkı verecek bir bek değil.

* 8 numarada oyunun iki yönünü oynayabilecek bir box to box orta saha oyuncusu.

Cicaldau iyi bir oyuncu. Kaleye dikine gidebiliyor. Ancak pas oyununda oyunu yönlendirecek özellikleri olan bir oyuncu değil.

* Sağ kanat beki top aldığında, yüzü değil sırtı dönük top alacak bir kanat.

Ezber bir oyunu yok Galatasaray’ın. Bu yüzden kanatlarda oynayan oyuncular Kerem de dahil topu önlerine almak için yüzlerini beke dönüyorlar. Bu da zaman kaybına neden oluyor. Karşı kaleye inmek zorlaşıyor.

* 8/10 numarayı beraber oynayacak 10 numaradan çok, oyunun içinde yer alan oyun kurucu.

Avrupa Futbolu'nda 10 numaranın yeri yok. ABD, Güney Amerika ve Arap ülkeleri onlar için ideal.

* Gomis’in transferine rağmen bir santrfor daha.

Gomis birinci forvet değil. Destek güç. Son 30 belki de son 15 dakikalık santrfor. Mustafa Mohamed iyi bir forvet ancak Galatasaray için yeterli durmuyor.

(Fotospor)