Galatasaray'dan önce görev aldığı Flamengo'da gönderilen Domenec Torrent'in Brezilya ekibinden 12 milyon Brezilya doları (38.5 milyon TL) tazminat aldığı iddia edildi.

2020 yılının temmuz ayında Jorge Jesus'un ayrılmasından sonra Flamengo'ya giden Domenec Torrent, 9 Kasım 2020'de takımdan gönderilmişti. Serie A'da 23 maça çıkan Torrent, Flamengo ile 13 galibiyet, 6 mağlubiyet ve 4 beraberlik almıştı.

Brezilya basını, Flamengo'nun geçtiğimiz günlerde Torrent'e 12 milyon Brezilya doları (38.5 milyonTL) tazminat ödemek zorunda kaldığını belirtti.

13 MAÇTA 4 GALİBİYET

Galatasaray, Cem Küçük hakkında işlem başlattı Galatasaray, Cem Küçük hakkında işlem başlattı

Galatasaray'da 30 Nisan'da yapılacak seçim sonrası İspanyol teknik adamla yolların ayrılması güçlü bir ihtimal. Domenec, olası bir ayrılık sonrası kısa sürecek Türkiye kariyerinde de bir tazminat hakkı daha kazanmış olacak. 59 yaşındaki hoca Galatasaray'ın başında çıktığı 13 resmi maçta 4 galibiyet, 3 beraberlik, 6 mağlubiyet elde etti.

DERBİ PLANI

Ekibini ve oyuncularını hem seçim hem de belirsizlik gündeminden uzak tutmaya çalışan Torrent, Fenerbahçe maçını tam anlamıyla bir fırsat olarak görüyor. Ezeli rakibin analizini tamamlayan tecrübeli çalıştırıcı, tıpkı Barcelona maçlarında olduğu gibi öncelikle durdurmaya yönelik bir oyun anlayışı ortaya koymanın hesapları içinde. Fenerbahçe'nin etkili olduğu bölgeleri ezberleyen Torrent, buralara özel önlemler alarak rakibin direncini kırmayı, hızlı hücumlarla da sonuca gitmeyi planlıyor.

Torrent için soru işareti olan noktalardan biri de Kerem'in durumu. Sakatlığı bulunan genç oyuncunun Kadıköy'de sahada olup olmayacağı belirsizliğini koruyor. İspanyol hoca da her ihtimale karşın iki farklı kurgu hazırlıyor. Kerem olmazsa, Babel'in sola geçmesi, sağ kanatta ise Emre Kılınç veya Morutan'ın oynaması seçeneği üzerinde duruluyor. Takımdaki bir başka kanat oyuncusu Barış Alper Yılmaz'ı da beğenen Torrent, genç yeteneği de sürpriz olarak ilk 11'de sahaya sürebilir.

(Sporx)