FUTBOL

Turgay Kıran'dan Dursun Özbek ve Erden Timur'a sert sözler

Galatasaray'ın eski yöneticilerinden ve Divan Kurulu Üyesi Turgay Kıran, mevcut yönetimi eleştiren ifadeler kullandı.

Abone Ol

SKY Spor'a konuşan Turgay Kıran, Galatasaray'ın mali durumunun iyiye gitmediğini söyledi.

TFF ZAMANLARI

"1985'de TFF'de çalıştım. O zaman Turgut Özal, Federasyonun özerk olması gerektiğini söyledi ve bize imkan tanıdı. İlk kez çim saha getirdik, gündüz maçları bizim dönemimizde oynandı, Türk futbolunu 3.Ligle tanıştırdık, Alman hoca Sepp Pioentek'i getirdik halen yerine daha iyi bir hoca gelmedi.

"ALP YALMAN EN İYİSİYDİ"

"1990'da Alman Yalman 'Benimle çalışır mısın?' dedi. Kendisinden gelen teklifi kabul  ettim. Bana göre Galatasaray tarihinin en iyi başkanıydı. O benim idolümdü. Daha sonra yerime Adnan Polat geldi. Bir dönem Özhan Canaydın'ın listesine girdim."

"GALATASARAY'I DEĞİŞTİRMEYE NİYETLİYİM"

"3 kere başkanlık yarışında aday oldum. Özhan Canaydın, Dursun Özbek ve Ünal Aysal'a yenildim. Yenilen pehlivan güreşe doymaz derler ama Galatasaray'ı değiştirmeye niyetliyim."

"HIRSILIK OLUYOR"

"Galatasaray'da hırsızlık oluyor. 70 milyon Dolar'lık borç 500 milyon Dolar'a kadar çıkmış. Bakıyorsun Galatasaray Sportif A.Ş listesinde Galatasaray kongresi olmayan isimler var, derneklerde görüyoruz. Bizim yöneticilerimiz nerede?"

KEREM AKTÜRKOĞLU TEPKİSİ

"Takımımız penaltı kullanacak, taraftarlar 'Kerem, Kerem' diye bağırıyor. Bu doğru değil, takımın hocası duruyor orda, bırakın karar versin."

"İNAN KIRAÇ BİZE ÖNDER OLAMAZ"

"Bir de bizim camiamızda İnan Kıraç korkusu var. Bize önder olamaz. Kızıyla, torunuyla 100 milyon Dolar'lık alacak davasına giren kişiyi artık muhattap almamak lazım."

"ÇETELER VAR!"

"Riva 70 milyon Dolar'a satılacak dediler halen bir şeyler bekliyoruz. Mecidiyeköy gitti diyorlar halen duruyor, ortada imar yok. Florya'da bütün müteahhit kardeşler toplanmış. Dursun Özbek'in Giresunlu iş arkadaşının ihaleyi aldığı söyleniyor. Basketbol ve Voleybol'da çeteler var. Bu düzeni bozmamız gerekiyor."

"FUTBOLDA BAŞARI YOK"

"Gelelim futbola bana göre burada da başarı yok. Sen 150 milyon Dolar kadro yapıyorsun, 20-30 milyon Dolar'lık Pendikspor'u yenmek için. Şampiyonlar Ligi'nde başarısız olduk, döndük Avrupa Ligi'nde play-off'u geçemedik. O zaman övülecek bir şey yok."

"ADNAN POLAT'A HAKSIZLIK YAPTILAR"

"Bir gün rahmetli Duygun Yarsuvat sabah karar verdi, ertesi gün başkan seçildi. Ünal Aysal 100 milyon Dolar vaadiyle seçim kazandı, Adnan Polat'a haksızlık yaptılar. Bu kadar kolay olmamalı bazı işler."

"17 BİN FORMA KAYIP"

"Senelerdir Florya'da 17 bin forma kayıp. Bunların hesabını sormamız lazım. Onlar yaparken utanmıyor, ben söyleyince mi utanacağım." şeklinde konuştu.

Abone Ol