Ne kadar tartışmalarla dolu bir yaz sezonu geçirse bile Galatasaray yine ucunda kupa olan bir maç için sahadaydı ve bu sefer yer Ankara'ydı. Geçen sezonun en iyi futbol oynayan takımlarından birisi olarak hatırlanan Bursaspor ise teknik heyet dahil birçok değişim yaşayarak çıkıyordu çifte kupalı şampiyonun karşısına. Bursa'daki kupa finalinin rövanşı gibi gözüküyordu ama dediğimiz gibi Bursaspor ciddi bir değişim geçirdi. Fernandao, Şener, Civelli gibi 3 önemli oyuncunun kaybını Erdem, Sivok ve zorunluluktan en uçta Bakambu'yu kullanarak telafi etme düşüncesindeydi Ertuğrul Sağlam. Galatasaray'ın takımda yaptığı ufak oynamalar ise Melo yerine Bilal ve Yasin'i sağa çekerek solda Podolski'yi kullanan Hamza Hamzaoğlu.

Geçen seneden farklı olarak Galatasaray kalesindeki tehlikeler Telles tarafından değil Sabri tarafından başladı. Daha maçın başında Bursa takımı kale ağzından inanılmaz bir gol kaçırdı. İlerleyen dakikalarda Yasin'in oraya yardıma gelmesiyle o kriz çözüldü diyebiliriz. Bilal, Yasin, Podolski, Sneijder orta sahası varsa mutlaka topa sahip olmak lazım. Bu oyuncuları sürekli geriye gelip alan savunması yaptırma bir yere kadar olur çünkü elimizde bir Melo yok veya 2012'deki gibi orta sahayı bir hatta iki fazla gösteren bir Elmander yok. Galatasaray'ın sağ kanadı Yasin ile önemli bir hücum silahına da dönüştü bu arada. Bruma'dan beklediğimiz verimi İnter maçında Yasin'den görememiştik fakat dün bunu fazlasıyla gördük. Karşısına kim gelirse çalımla eksiltmeyi başardı ve bir boşluk bulunca da golü buldu. Golden sonra geçen seneki oyunu tutan görüntüsüne devam etti Galatasaray. Alex Telles müthiş oynadı. Carole transferi O'na da yaramış gibi gözüküyor. Burak'ın direkten dönen topu maçın kopmasını engelledi.

ikinci 45 dakika sabaha kadar gol olmaz havasında geçti. Bursaspor çabalıyordu ama elindeki kadro daha çok yeni. Galatasaray'ın gelecek için duran toplara bir çözüm bulması gerekiyor. Her kornerde, her faulde maç boyunca kafayı Bursaspor takımı oyuncuları vurdu. Zaman zaman Sneijder'in taşımak istediği toplarla hızlı atak arayışları oldu ancak kontra atak niyeti de Galatasaray'ın pek yoktu. Ozan Tufan girince biraz oyun Bursaspor'a döndü. İki takımın kenar oyuncu takviyelerinde Bursaspor avantajlı oldu bile diyebiliriz. Emre Çolak hiçbir katkı yapmadı kırmızı kart dışında! Umut zaten görev adamı ve yine söylemek isterim ki Jem Paul Karacan'ı çözebilmiş değilim. Umarım beni utandırır ileriki haftalarda. Skor Galatasaray'ın lehineydi ve tecrübe maçı Cimbom'a getirdi. 3 ayda 3 kupa. Daha geniş olarak bakarsak 4 senede 9 kupa. Ortada büyük bir emek var. 

Bir parantez taraftarımıza açalım. 1)Gol attıktan sonra meşaleleri sahaya atmanın takımımıza faydası ne gerçekten bilmiyorum. 2) 34.dakika şovu hazırlık maçını iptal ettirdi hepimiz biliyoruz ama hala devam ediyor bir çare bulmak lazım bu işe. 3 ve en önemlisi transfer isteği haklı bir istektir ve bunu dile getirdik çok güzel ama sahada oyuncular vardı o sırada ve daha yeni bir kupa finali kazanılmıştı. Daha da garip kısım takım kupayı kaldırırken maalesef Galatasaray taraftarı birbiriyle tartışıyordu yani bize söylenen tribünde oydu yanlışım varsa özür dilerim. Başarının tadını çıkarmayı denesek artık çok mantıklı olacak gibi geliyor bana. 2015 sezonu 3 kupayla sona erdi. Tüm Galatasaraylılara kutlu olsun!