Maça dair tüm detaylar burada...

ŞİFRESİZ YAYINLANACAK

46. UEFA Süper Kupa, Chelsea ile Villarreal arasında oynanacak maçla sahibini bulacak. Kuzey İrlanda’nın başkenti Belfast’taki Windsor Park’ta oynanacak karşılaşma TSİ 22.00'de başlayacak. Mücadele Exxen dijital platformundan ve TV8.5 ekranlarından naklen yayınlanacak.

MUHTEMEL 11'LER:

Chelsea: Mendy, Zouma, Thiago Silva, Rüdiger, James, Kante, Kovacic, Alonso, Havertz, Ziyech, Werner.

Villarreal: Asenjo, Foyth, Mandi, Albiol, Pedraza, Capoue, Trigueros, Gomez, Moreno, Pino, Alcacer.

EKSİKLER GÖZE ÇARPIYOR

Chelsea'de Chalobah, Loftus-Cheek, Ross Barkley, Davide Zappacosta ve Tiemoue Bakayoko kadroya alınmadı. Villarreal'de ise sakatlığı bulunan Dani Parejo kadroda yok.

EN ÇOK MİLAN VE BARÇA KAZANDI

46'ıncı kez oynanacak Süper Kupa maçında korona virüsü önlemleri kapsamında stadyum kapasitesinin yüzde 70 oranında seyirci alınacak. Toplam 13 bin seyircinin izleyeceği maçı Rus hakem Sergei Karasev yönetecek.

1973 yılında UEFA'nın resmi programına dahil edilen kupayı bugüne kadar İtalya'dan Milan ve İspanya'dan Barcelona 5'er kez kazanarak en çok kazanan takımlar oldular. Son 12 sezonun 9'unda İspanyol ekiplerinin kazandığı kupayı bugüne kadar toplam 24 farklı takım kazandı. Türkiye'den 1999-2000 sezonunda eski adıyla UEFA Kupası'nı kazanan Galatasaray, Real Madrid ile karşılaştığı Süper Kupa maçını da kazanarak kupayı kaldırmıştı.

(Sporx)