Sarı-kırmızılı ekip, Norveç ekibini elemesinin ardından Şampiyonlar Ligi'nde ekstra kontenjanın önünü açtı. İşte UEFA'nın gelecek sezondan itibaren hayata geçireceği formatın detayları...

Galatasaray'ın Molde galibiyetiyle Şampiyonlar Ligi'nde gruplara kalması, UEFA Ülke Puanı'nda büyük bir yükselişe neden oldu. Devler Ligi'de gruplara kaldığı için 4 bonus puanını da ülke puanına kazandıran sarı-kırmızılılar, Türk takımlarının bu sezon şu ana kadar topladığı 22 puanın 9.5'ine imza attı.

Türkiye bu sezon UEFA turnuvalarında temsilcileri en çok puan toplayan ülke oldu. Cim Bom'un son başarısıyla aradaki fark da açıldı. Türkiye 5.500 puanla birinci sıradaki yerini perçinlerken, 3625 puanlı ikinci sıradaki Polonya ile fark açıldı.

Galatasaraylı gazeteciden Mert Hakan Yandaş'a sert cevap Galatasaraylı gazeteciden Mert Hakan Yandaş'a sert cevap

UEFA gelecek sezondan itibaren Şampiyonlar Ligi'nde yeni formata geçmeye hazırlanıyor. Buna göre bugüne kadar 32 olan takım sayısı artık 36'ya çıkacak.

Oluşacak 4 yeni kontenjandan 2’si, bir önceki sezon takımları Avrupa kupalarında toplamda en çok puanı toplayan iki ülkeye verilecek.

DEVLER LİGİ İÇİN EKSTRA KONTENJAN

Bu istatistikte Türkiye sezonu ilk ikide tamamlarsa bir sonraki sezon 1 numaralı kupaya bir fazla takım gönderebilecek. Galatasaray'ın ardından Fenerbahçe, Beşiktaş ve Adana Demirspor'un iyi performanslarını sürdürmesi sezon sona erdiğinde ilk iki sıradaki yerin korunması, ekstra takım hakkının kazanılmasına yol açacak.