Ülke olarak son derece korku dolu günler geçirdiğimiz herkesin malumu. Her patlayan bomba sonrası kaybettiğimiz vatandaşlarımıza üzülmek bir taraftan, sevdiğimiz insanlara bir şey oldu mu korkusu bir taraftan, kendi canımızı tesadüfen kurtarmamızın şaşkınlığı bir taraftan sürüp giden günlerin içerisindeyiz. Son zamanlarda her gün bomba ihbarı haberleri okuyoruz.  Ankara kabusunun şoku bitmeden  İstanbul kabusu baş gösterdi. Nerede olursak olalım dışarı çıktığımız zaman eve dönmek maalesef büyük başarı kazanmışız etkisi veriyor. Galatasaray’ın futbolcusu Umut Bulut’ta ne yazıkki babasını kaybetti. Baş sağlığı diliyorum. Kaybettiğimiz tüm vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet ve tüm ülkemize sabırlar dilerim.

 

 

 

Kabusların sportif boyutundaki skandalları aslında geçen hafta başladı. Koskoca Başkentimiz Ankara 3.defa patlatıldı. Artık normal bir durumdan çoktan çıkmıştık. Normal bir durumdan çıkmış olmamıza rağmen müsabakaların ertelenmesi gündeme bile gelmedi. Derbi haftasının gelmiş olması endişe vericiydi. Dünyanın her yerinde bu vaziyette olması gereken şey hazır Milli maç arası geliyorken bu haftaki tüm müsabakaları tatil etmektir ama bizde tüm maçlar oynandı ve derbi zamanı geldi.

 

 

 

Hiç yan yollara sapmadan direk soruyorum; Seyircisiz oynama kararı hangi akla hizmet ve nasıl alındı? Düşünebiliyor musunuz? Can güvenliği yok, ihbar var, oyuncular ama orada maç yapacak. Oyuncuların canı can değil mi? Bir örnek ile açıklamak gerekirse mezuniyet töreninde öğrencilerin ailelerini güvenlik gerekçesiyle salona almayıp öğrencilerin mezuniyet törenini seyircisiz yapması gibi bir şey bu. Bir çok açıklama dinledim ve okudum. Seyircisiz oynatma düşüncesi ile ilgili net olarak tek bir cümle yok çünkü bunun izahı yok. Maç sonu patlama olma ihtimali vardı deniyor. Eğer maç oynansaydı o kadar insan Taksim’de, Mecidiyeköy’de veya Kadıköy’de maç izlemeyecek miydi? Oralarda can güvenliği ne kadar var bu mantığa göre? Veya stada girmiş, stat çevresine gelmiş ve dönecek olan insanların can güvenliği ne kadardı o mantığa göre? Maç sonunda patlatma ihtimali varsa maç seyircisiz olsa çok rahat plan değişikliği yapabilir eğer patlatacaksa o kişi veya kişiler. Çok büyük baskılar maçı erteletti. Galatasaray ‘’o zaman maça çıkmayız’’ dedi. Taraftarlar isyan etti. 1 hafta boyunca dostluk reklamları dönmüşken bir karar Galatasaray ve Fenerbahçe’yi yine karşı karşıya getirdi çünkü hepimiz düşündük haklı olarak bu Fenerbahçe’yi rahat maç oynatma operasyonuydu diye. Bunları kafamıza sokanlar bu kararı almaya çalışanlar. Baştan ertelense zaten sorun yoktu. Dünyaya ve 2 takımın yabancı oyuncularına tabiki yaşananları anlatamadık. Sneijder ile Van Persie telefon görüşmesinde kim bilir neler konuştular!

 

 

 

İç karatıcı günlerden sonra sıkıntı futbola da sıçradı. Düşmanları sevindirmeyelim hayatımıza devam edelim derken derbiyi bile yapamadık. İbrahimovic yorgunluğu bahane edip gelmeyecek Antalya’ya işte. Nasıl getirceksin ki zaten? Bir an önce sağlıklı günlere dönmeyi umut ediyoruz. Umut etmekten zarar gelmez. Yazımı bitirirken 6 sene önce yaşadığı hastalıkla girdiği yaşam mücadelesini kaybeden, kendisiyle tanışmaktan büyük onur ve gurur duyduğum Özhan Canaydın Başkanımızı saygıyla, sevgiyle anmak istiyorum. Ruhu şad, mekanı cennet olsun.

 

 

 

 

 

 

- - - - -