Milliyet gazetesi Galatasaray muhabiri Nevzat Dindar, Sarı-kırmızılı takımın son durumu hakkında konuştu:

'ÜNAL AYSAL'IN BAŞKAN OLMA İHTİMALİ YOK'

Ünal Aysal'ın yeniden Galatasaray başkanlığına aday olma ihtimalini değerlendiren Nevzat Dindar, "Ünal Aysal'ın bir daha Galatasaray'a başkan olma şansı yok. Biraz Galatasaray'ı biliyorsam, bir daha başkan olamaz. Galatasaray Eğitim Vakfı'na başkan olma ihtimali daha yüksek." ifadelerini kullandı.

'EN KÖTÜ SENARYO YAŞANDI'

Gedson Fernandes'in 8. dakikada attığı golden sonraki tepkiler hakkında konuşan Dindar, "Galatasaray için olabilecek en kötü senaryolardan birisi gerçekleşti. Gedson Fernandes, çatala top taktı. Geri dönüş olmasaydı, Galatasaray kaybetseydi, bazı şeylerin izah edilmesi gerekebilirdi. Bu galibiyete hem Galatasaray'ın hem de Burak Elmas'ın çok ihtiyacı vardı. Rizespor zaferinin mimarı olarak Galatasaray taraftarını görüyorum. Maçı yaşadılar, güzel bir ambiyans vardı. Galatasaray mutluysa, ülkede huzur vardır. Galatasaraylının psikolojisi genelde ülkeyle örtüşüyor. 'Galatasaray Türkiye'dir' sloganı çok da boş değil." sözlerini kullandı.

'TAKIMDA COŞKU VAR'

Galatasaray'ın Domenec Torrent ile daha coşkulu bir oyun oynadığını ifade eden Nevzat Dindar, "Pulgar oynatılmıyorsa, bunun bir sebebi vardır diye düşünüyorum. Domenec Torrent de bindiği dalı kesecek değil. Çalışan, her zaman hakkını alır. Bu takım belli ki çalışıyor. Coşku var, mücadele var. Erick Pulgar demek kiDomenec Torrent'in tercihi değil. Ben bir tempo problemi olduğunu düşünüyorum. Taylan'da ısrar ediyor. Pulgar'ın Şili Milli Takımı'nda gördüğüm performansı başkaydı. Oynamama sebebi bence maç eksiği ve tempo eksiği. Gedson Fernandes konusu kapandı ama belli ki Galatasaray, çok önemli bir oyuncu kaybetmiş. Gedson'un ölüsünün, aylardır oynamayan halinin bile bu ligde ne kadar fark yarattığını gördük." dedi.

'GALATASARAY'IN ÜÇÜNCÜ GOLÜ BARCELONA GOLÜ! EMNİYET GOMIS'E RİCADA BULUNDU'

Galatasaray'ın Patrick Van Aanholt ile bulduğu 3. golündeki paslaşmaları 'Barcelona golü' olarak niteleyen Nevzat Dindar, emniyet yetkililerinin maçın ardından Bafetimbi Gomis'e yeniden sahaya dönmeleri yönünde ricada bulunduklarını aktardı. Dindar, "Galatasaray'ın üçüncü golü, tam bir Barcelona golü. Domenec Torrent, bekler içeri girdiyse, öndeki oyuncunun çizgide olmasını istiyor. Çalışılmış bir organizasyon var. Fiziksel olarak da gelişme görünüyor." dedi. Gomis'in kaçırdığı penaltı sonrası ikinci penaltıyı Babel'e bırakmasıyla ilgili de "Gomis'in böyle bir alışkanlığı var: Kaçırdı mı kaçırmaya devam ediyor. İkinci penaltının başına geçmemesi anlaşılabilir. Dünyanın en iyi oyuncuları da penaltı kaçırabilir. O kadar üzerinde durulacak bir durum değil." ifadelerini kullandı.

Ayrıca emniyet yetkililerinin maçın hemen ardından Bafetimbi Gomis'ten bir ricada bulunduklarını aktaran Dindar, "Gomis'in soyunma odasından dönüp, tribünleri selamlamasını emniyet istemiş. Galatasaray taraftarı, Gomis'i çağırmak için tribünü boşaltmıyormuş. Onlar da böyle bir ricada bulunmuşlar." sözlerini kullandı.

(Milliyet)