Söz konusu derbiyse eğer bir halı saha maçı olduğunu düşünün Beşiktaşlı 7 taraftar toplayın, Galatasaraylı 7 taraftar toplayın ve dün giydiği formaları giydirin. Sıradan bir halı saha maçı olsa bile orada kıran kırana bir mücadele ortaya çıkar bundan eminiz. Derbiler bu kadar özeldir, derbilerin önemi bu kadar büyüktür. Bu kulüpler boşuna Beşiktaş olmadılar, boşuna Galatasaray olmadılar.

 

 

Astana maçında felaketin geliyorum demesine ragmen Galatasaray yine büyük bir şansa sahipti. 1) Daha uzun zaman maça hazırlandı 2) Beşiktaş hem fizik hem moral olarak epey yıpranmıştı. Galatasaray’ın bir şekilde istediği turu atlaması ve Beşiktaş’ın müthiş oynamasına ragmen elenişi Galatasaray cephesinde bana gore aldatıcı olunca o büyük şans yerini geliyorum diyen felakete bıraktı. Burak Yılmaz’ın şut bile diyemeyeceğim teşebbüsünden sonra tek taraflı bir ilk yarı oldu. Galatasaray’ın oyun planı Yasin’in Beck’in arkasına topu atıp debelenmek suretiyle faul yapmasıydı. Beşiktaş istediği her dakika pozisyon buldu. Net bir skorla devreyi bitirmesini Nando tek başına engelledi. Burak Yılmaz’ın 2 depar atıp sakatlanması Galatasaray’ın içine bulunduğu halin bir özetiydi. 37. Dakikada sakatlandı Burak ama kendisinin genellikle yürüdüğünü gördük. Sadece Burak Yılmaz bir örnek. Koskoca Galatasaray rakip iyi oynasa bile rakip sahaya 2 pas yapamaz mı?

 

 

Devre arasından sonra oyun daha dengeli başlar gibi oldu. Bunda Beşiktaş’ın da kontrolü elden bırakmak istememesinin rolü fazlaydı. Bu kadar sıkıntılı bir maç oynarken Galatasaray için daha iyisi olamazdı. Öyle bir anda öyle bir gol atıyoruz ki aslında bütün pskolojik avantajın bizde olması lazım. Burada da büyük bir strateji hatası oldu. Galatasaray Takımı’nın golün gazına gelip Sneijder’in gereksiz ara pas denemesinden sonra inanılmaz pozisyon hatasını Mario Gomez affetmedi. Şans golü de olsa öne geçmiş Galatasaray için yan pas yapma zamanı tam o zamandı. Semih Kaya orta sahaya kadar niye çıkar anlamak mümkün değil. Gomez orada tek gol tehtidi. Semih çıkıyor, diğer 3 savunma oyuncusu geri çekiliyor. Takım uyumu yine yok. Maç beraberliğe tekrar geldikten sonra Şenol Hoca Gökhan Töre’yi oyuna alırken Mustafa Hoca Tarık Çamdal’ı oyuna aldı. Maç bence orada bitti. Semih Kaya’nın zamanlama hatasıyla yaptığı kötü vuruş Gökhan Töre’ye asist oldu. Galatasaray’ın stoperi Semih asist yaparken, Galatasaray’ın santraforu Umut stoperlik vazifesi yaptı. Böylesini ilk defa gördük. Beşiktaş 2-1'den sonra maçı bitirmeye oynamasaydı yine farka gidebilirdi.

 

 

 

Yazının başında halı saha maçı olsa kıran kırana maç olur demiştik. Galatasaray’ın bir derbi maçında sahadan silindiği alışılacak, tahammül edilecek bir olay değil. Utanarak izlediğimiz maç, Mustafa Denizli’nin hakem tepkisiyle utanç gecesine dönüştü. Beşiktaş’ın Muslera’yı 2-1 yendiği maçta Hakem Galatasaray’ı ince ince doğrasa ne olur? Kalın kalın doğrasa ne olur Hocam?  Beşiktaş çok üstün oyunla haklı bir galibiyet aldı. Bu kadroyu kurmak için uzun yıllar çabaladılar ve daha Beşiktaş’ın bu kadrosunun önünde uzun zaman var çünkü kadroları hala genç. Biz bunu 2012- 2015 arası yaptık ama daha önce dediğimiz gibi artık kadro yoruldu.