Ümit Özat'tan Okan Buruk'a övgüler: "Bir adam düşünün..." Ümit Özat'tan Okan Buruk'a övgüler: "Bir adam düşünün..."

Galatasaray eski başkanı Burak Elmas döneminde Mağazacılık A.Ş'nin başında olan Vahap Tanrıverdi'nin SKY Spor'a yaptığı açıklamalar şöyle...

"74 MİLYON TL'LİK CİROYU 276 MİLYONA ÇIKARDIK"

"Burak Elmas, benim ofisime geldi. Yönetim Kurulu'nda görmek istediğini söyledi. Ben de projelerinden bahseder misin dedim. Çünkü futbolda çok sevmediğim şeyler oluyor. Ona dedim ki bizde çalma çıprma olmayacak, menajerlik ücretleriyle ilgili şeffaf olunacak, Galatasaray'da Mağazıcılık diye bir birim var. Çünkü Adnan Polat döneminde o birimi almak için çok büyük bir paraya talip olmuştum. Adnan Polat'la biz anlaştık. Mektepli denen bir zumre var. O zumre bana verdirtmedi. Çünkü alaylı olduğumuz için. Burak Elmas'a dedim ki ben Mağazıcılığı yönetirim, kulübe 1 lira zarar verdirmeyeceğim, buradaki bütün hayır giderlerini ben karşılayacağım, hiçbirinize 1 tane bedelsiz forma vermem, burayı da kâra getirip size teslim ederim. 22 yıldır Mağazacılıkta kâr açıklanmamıştı. Çok ciddi kâr açıklamıştık. 74 milyon TL'lik ciroyu 276 milyon TL'ye çıkardık. Depolarımızda 300 bin adet stok vardı, 1 milyon 140 bin adet stokla teslim ettik. Depoculuk sistemi kurduk, kimse çalmadı çırpmadı. Burak Elmas, Ankara'ya forma gönderdi önce kredi kartı postunu gönderdim, öyle alabildi formaları."

"ÖZGÖRKEY 500 MİLYON TL ZARAR ETTİRDİ"

"Mağazacılıktaki ana projem şuydu 2024 yılında 2 milyar TL ciroya getirip, Frankfurt borsasına açmaktı. Bugün Mağazacılığın açıkladığı ciro ise 2.3 milyar TL. Demek ki yapılabiliyormuş. Cemal Özgörkey, Columbus projesiyle saçma sapan bir proje açıkladı, geldi Galatasaray'a 500 milyon TL zarar ettirdi. Bizim stoklarımızı satarak artıya çıkarmaya çalıştı. Ama bilançolar ortada. Yurt dışına formalar 7-8 günde gidiyor, biz 2 günde göndermiştik."

"TORRENT'İ GÖNDEREN ADAMIM"

"Dursun Özbek'le iyi geçiniyorum. Bir mağlubiyetten sonra beraber ağlamıştık. Torrent'i gönderen adamım."

"BARIŞ ALPER'İN TRANSFERİNİ BEN YAPTIM"

"Bugün takımımızı sırtlayan oyunculardan birisi olan Barış Alper Yılmaz'ın transferini bizzat ben yaptım, getirdim. Ankara Demirspor'un oyuncusuydu, Ankara Keçiörengücü'nde oynuyordu. Keçiörengücü'yle anlaştık. Ankara Demirspor'a gittik onlarla da anlaştık ve transferi bitirdik."

"ÖZBEK VE POLAT ADAY OLMAZSA ADAYIM"

"Dursun Özbek aday değilim desin, Adnan Polat aday olmazsa başkan adayı olacağım. Bu kadar açık ve net çünkü hayalim. Kazancımı ve varlığımın yüzde 20'sini Galatasaray'a harcasam da hiç sıkıntı çekmem." ifadelerini kullandı.

VAHAP TANRIVERDİ KİMDİR?

V Global'in Yönetim Kurulu Başkanlığını yapmaktadır. Turizm, Gıda ve Tekstil şirketleri vardır.

Daha önce Adnan Polat ve Burak Elmas yönetimlerinde görev aldı.

GSYİAD ve 1905 Kültür ve Sanat Derneğinin kurucu üyesidir.