İki hakemin Sivasspor'un ilk golünü iptal etmesindeki konuşmalar kamuoyu tarafından oldukça merak ediliyordu. Hürriyet'in haberine göre Özdamar ve Türkalp'in konuşmaları şöyle:

Ertem Şener: "Galatasaray'a ayıp etmişti, cefasını çekiyor!" Ertem Şener: "Galatasaray'a ayıp etmişti, cefasını çekiyor!"

"SEN İPTAL ET, BEN GÖRÜNTÜYÜ VERECEĞİM"

VAR hakemi Özgüç Türkalp: "Ofsayt, sen golü iptal et, ben görüntüyü ekrana vereceğim."

Orta hakem Erkan Özdamar: "Öylseyse golü ofsayt gerekçesiyle iptal ediyorum."

GÖRÜNTÜYÜ EKRANA VEREMEDİ

Ama asıl olay bundan sonra yaşandı. Türkalp “Ekrana vereceğim” dediği görüntüyü ekrana getiremedi. Türkalp VAR operatörüne Galatasaray savunma oyuncusunun kaleye en yakın bölümünü değil daha başka bir uzvunu işaretletmişti. Yani VAR prosedürünü alt üst etmiş, “Ekrana getireceğim” dediği ofsayt görüntüsünü getirememiş, bir golü bu nedenle iptal etmişti.

MHK, İKİ HAKEME DE SORUŞTURMA BAŞLATTI

Milliyet'te yer alan habere göre karşılaşmanın 50. dakikasında ev sahibi ekibin Ulvestad ile attığı golün VAR incelemesinden sonra iptal edilmesinin tartışmaları sürerken, MHK, hem orta hakem Erkan Özdamar hem de Özgüç Türkalp'ten ayrıntılı bir ek rapor istedi. 

Haberin ayrıntılarında, iki gözlemci Muhittin Boşat ve Mürvet Sezer'in, hakem Özdamar'a 7.4 notu verdiği bilgisi yer aldı.

Bu değerlendirme sonucu, yeni yılda FIFA kokartı takacak olan Erkan Özdamar, uzunca bir süre Süper Lig'de maç yönetemeyecek.

Kaynak: Hürriyet / Milliyet