Kulübümüzde bir kez daha gündem seçim... 

Kimse seçim tarihi kesinleşmeden bir başka adayın çıkmasını beklemiyor. Ama aynı çevreler Liselilerin başkan adayı aradığını da biliyor.

Uzun süredir aday arayan ve bu seçimi ''prestij'' meselesi olarak gören İnan Kıraç, tüm camianın kabul edeceği bir aday arıyor.

Gündemde şimdilik 4 aday öne çıktı. Birincisi Ebru Köksal. Türkiye’de futbolu en iyi bilen kadın olarak tanınıyor. UEFA ile çok yakın ilişkileri var. İtalya, İngiltere gibi üst düzey futbol ülkelerinde büyük saygınlığı bulunuyor. En önemlisi Türkiye’nin karanlık futbol ortamına güzellik katabilir.

Bir diğer aday Hamdi Yasaman... Duygun Yarsuvat döneminde asbaşkandı. Hukukçu. Galatasaray’ın şu anda bir futbol aklından çok TFF, UEFA ve FIFA ile pek çok değişik mahkemede devam eden 300’den fazla davasında büyük faydası dokunabilir. Bu çevrelere göre Fatih Terim zaten Galatasaray’da futbol aklı. Ona akıl verecek, önüne geçebilecek, rol çalacak bir başkana ihtiyaç yok. Bir hukukçu daha önemli.

Üçüncüsü her seçimde adı gündeme gelen Haluk Ulusoy.. Galatasaray için vaktini de parasını da harcamaya hazır. Ama bir kez bile kendisine yol verilmedi. Belki de şimdi zamanı gelmiştir. ''Yönetim kurulu için çalışma yapsın. Eğer kuracağı yönetim kurulunun Galatasaray’ı taşıyacağına inanırsak destek olalım'' sözleri yükseliyor.

ve Ali Sabancı. ''Camianın yeni ve genç beyinlere ihtiyacı var... Ali Koç, Fenerbahçe’ye başkan oldu. Karşısına Ali Sabancı’yı çıkarırsak Türk futbolu mükemmel rekabet yılları yaşar. Türkiye’nin iki köklü ailesinin bireylerinin Fenerbahçe ile Galatasaray’ın başında olduğunu hayal edin. Bu aynı zamanda Ali Koç’un Fenerbahçe’ye vadettiği paranın belki de Sabancı tarafından Galatasaray için de bir şekilde vaadedilmesi anlamına gelebilir. Bir Sabancı, bir Koç’tan geriye düşmek istemeyecektir. Ali Sabancı üzerinde de durmalıyız'' diyenlerin sayısı da hiçte az değil.