Eyüp Üstün’ün yapımcılığını üstlendiği Kalk Gidelim dizisinin 97. yeni bölüm tanıtımı yayınlandı. Başrollerini Ufuk Özkan, Ayça Varlıer, Mehtap Bayrı, Erkan Sever ve Hayrettin paylaşırken sevilen aile dizisinde daha birçok başarılı oyuncu da yer alıyor. Kalk Gidelim eğlence, kahkaha dolu yeni bölümleriyle her cumartesi TRT1'de yayınlanıyor!

TRT 1'in sevilerek takip edilen dizisi Kalk Gidelim, her Cumartesi akşamı Tv'de yayınlanmaya devam ediyor. Eğlenceli konusu, hayatın içinden hikayesi, güçlü oyuncu kadrosuyla ekranlara yeni bir soluk getiren dizi, yeni sezonda da mizah dolu bölümlerle seyircileri ekran başına toplamayı başarıyor. Komik, eğlenceli sahneleriyle seyirciyi ekranlara kilitleyen dizi Kalk Gidelim 97. yeni bölüm tanıtımı son bölümün akabinde ekrana gelecek.

Kalk Gidelim Son Bölüm Özeti

İstanbul’dan iyi haberlerle dönen Mustafa Ali, eski günlerine dönmenin heyecanını yaşarken annesinin sağlığı için bunu herkesten gizlemeye karar verir, sadece Seyfettin’e söyler. Bu yüzden İstanbul’dan getirdiği kiralık lüks aracı da başka bir yere saklamak zorunda kalır. Ercan eve gelen bir postayla Mustafa Ali’nin fabrikaya ortak olduğunu öğrenir. Durumu lehine çeviren Ercan, her fırsatta Seyfettin ve Mustafa Ali’den servet koparmaya çalışır. Fabrikaya ortak olmak istemesiyle Mustafa Ali’yi çileden çıkarır. Bu sırada gençler ise Azerbaycan’dan gelen davetsiz misafirle meşguldür. Ahsen elinde tüfekle eşi Samim’i ararken, Samim de köşe bucak saklanmaktadır. Sahte bir cenaze töreni düzenleyip Ahsen’i köyden göndermeyi planlarlarken işler umdukları gibi gitmez. Samim’in yaşadığını öğrenen Ahsen yarı yoldan geri döner ve Samim’i bulmaya kararlıdır. Hatice Ana bütün bu olaylardan habersiz bir şekilde torunuyla vakit geçirmek ister. Meryem ise Nurhatçe’ye çok alışmıştır ondan ayrılmak istemez. Nurhatçe ve Ercan ile birlikte Hacı Babalarda kalmaya karar verir. Bu arada Ahsen ve Samim kovalamacası tekrar başlar. Hastalığı nedeniyle Hatice Ana’yı bütün bu olaylardan uzak tutmaya çalışmaktadırlar fakat öğrenmesi an meselesidir.

Kalşk Gidelim oyuncuları;

Oyuncular:

Erkan Sever (Mustafa Ali Dal),
Ayça Varlıer (Nurcan Dal),
Ufuk Özkan (Seyfettin Dal),
Mehtap Bayri (Sevda Dal),
Beyazıt Gülercan (Hacı Hüseyin Dal),
Aslı Omağ (Meryem Kütük),
Hayrettin (Ercan),
Tuğçe Karabayır: Ahsen Ağzade Dal
Yıldız Kültür (Mümine Dal), ,
Nilay Deniz (Nehir),
Sinan Albayrak (Ali Demir),
Cem Belevi (Sinan),
Kerem Kupacı (Halil Kalkar),
Ferhat Yılmaz, Zeynep Irgat,
Emin Gürsoy (Sefer Zeytin),
Kerim Yağcı (Kahya Bodur Sadık),
Füsun Kostak (Nuriye Dal Kalkar),
Andrey Polyanin Stan (Veli),
Nalan Okçuoğlu, Füsun Kostak,
Can Kıran (Samim Dal),
Alican Okumuş,
Onur Seyit Yaran (Canberk Dal),
Ece Aydemir, Pelin Şahin,
Alper Saylık (Şakir),
Sena Çakır (Dudu),
İlayda Aydın (Badegül),
Erdi Ünver (Bayram),
Bengi Ceren Uluğ (Cennet)

Dizinin konusu;

Konu:  TRT1’in yeni dizisi "Kalk Gidelim" İstanbul'dan baba ocağına uzanan hikayesiyle dikkat çekiyor. Ailesini geride bırakıp İstanbul’a giden Mustafa Ali’nin yıllar sonra iflas ederek zenginlik düşkünü karısı ve lüks içinde büyümüş çocuklarıyla tekrar köyüne dönüşünü konu alıyor. "Kalk Gidelim" yıllar evvel doğduğu topraklardan, geleneklerimizle büyüdüğü ailesinin yanından İstanbul’a yerleşmiş ve özünü unutmuş, biraz da yozlaşmış bir adamın, yıllar sonra İstanbul’da kurduğu kendi ailesiyle beraber tekrar baba ocağına ve özüne dönme serüvenini konu almaktadır. İstanbul’da tanışıp evlendiği karısı ve şimdi yirmili yaşlarda olan çocukları, kahramanımızın büyüdüğü ve yetiştiği ortamdan tamamen uzaktır. Kendisi de aradan geçen yaklaşık yirmi beş senede, ailesini, geleneklerini, adetlerini, yaşam tarzını ve hatta türkülerini bile unutmuştur. İstanbul’un gündelik hayatının telaşında anne- babasından öğrendiklerini çocuklarına öğretmemiştir. Bu aslında ülkemizde yaşanmış ve yaşanmakta olan göç hikayelerinden yalnızca biridir. Mustafa Ali’nin hikayesini ilginç kılan ise yirmi beş yıl sonra yaşadığı yerlere, birlikte büyüdüğü insanlara ve doğaya mecburen de olsa geri dönmesidir. Aslında gerçek şu’dur ki; hayat, köylünün olduğu yerdedir. Köylü, yaşamını, toprağı işlediği elleriyle ve alın teriyle idame ettirir. Zamanla köydeki yaşam, köylülerin dayanıklı ve kanaatkar yapıları bizim ‘İstanbullu’ aileye de geçecek, güzel günlerde olduğu gibi kötü günlerde de bir arada olmayı öğrenecekler, aile bağlarının aslında ne kadar önemli olduğunu anlayacaklardır.