Fenerbahçe Ülker Stadı'nda saat 20.45'te başlayacak mücadeleyi İngiliz hakem Michael Oliver yönetecek. Maçta Oliver'in yardımcılıklarını Stuart Burt ve Simon Bennett yapacak

Karşılaşmayı Exxen ve CBC Sport'tan canlı takip edebilirsiniz.

CBC SPORT İzle (Tıkla)

FENERBAHÇE'NİN 254. AVRUPA MAÇI

Fenerbahçe, Avrupa kupalarındaki 253 müsabakada 94 galibiyet, 55 beraberlik ve 104 mağlubiyetlik sonuçlar elde etti.

Bu maçlarda rakip fileleri 325 kez havalandıran Sarı-lacivertliler, kalesinde ise 367 gol gördü.

DİEGO LUGANO'DAN TUR YORUMU

Fenerbahçe'nin eski futbolcusu Diego Lugano, Fenerbahçe'nin Sevilla karşısındaki şansını değerlendirdi.

"2-0'lık sonuç asla Fenerbahçe'nin oynadığı futbolun hakkı değildi. İlk yarıda takım elinden geleni yaptı ama bir anlık enerji düşüklüğü maçtan kopmalara sebebiyet verdi. Kadıköy'de Fenerbahçeli oyuncuların mutlaka erkenden gol bulması gerekiyor. Atılacak 1 gol turun seyrini değiştirecektir. Aksi takdirde panik oluşturacaktır." dedi.

2008'deki turu da değerlendiren Lugano: "Zico'nun yanında inanmış futbolcu topluluğu vardı. 'Kadıköy'de tüm takımları yenebiliriz." inancında sahaya çıkıyorduk. Çok fazla mücadele ediyorduk, koşuyorduk ve sonucunu da sahada alıyorduk." şeklinde konuştu.

GÜRCAN BİLGİÇ: "TURUN ANAHTARI TARAFTARDA"

Spor yazarı Gürcan Bilgiç, Fenerbahçe - Sevilla maçını yorumladı.

Bilgiç'in öne çıkan yorumları şöyle:

"Bu maçta anahtar seyircide değil taraftarda. Fenerbahçe gerek yönetimiyle, hocasıyla, oyuncusuyla son 1 haftada kendi taraftarından linç yedi. Taraftarın Sevilla maçında rakibe uygulayacağı baskıya ihtiyaçları olacak. Top rakibe geçtiğinde rakibi boğacak, top Fenerbahçe'deyken oyuncusunu rahatlatacak taraftarlara ihtiyaçları var." dedi.

LİNCOLN SEZONU KAPATTI

Sarı-lacivertli takımda sakatlık yaşayan Lincoln Henrique'nin sezonu kapattığı öğrenildi.

Diz ön çarpaz bağlarında yırtık tespit edilen Brezilyalı futbolcu: "Sevilla maçında tüm kalbim sahadaki takım arkadaşlarımla atacak. Sahada olamayacağım için çok üzgünüm. Yaşadığım sakatlıkla ilgili çok destek mesajı aldım. Hepinize teşekkür ediyorum." dedi.