Tüm Galatasaraylıların ister istemez çekindiği ve zor bir maç olacağını tahmin ettiği Sivasspor maçından alınan galibiyet yüzleri güldürdü. Çok gergin bir maç oldu ve ben bu yazımı bu maçla ilgili eleştirilere ayırmak istiyorum. 

Eleştirilerime geçmeden önce Galatasaray bu yıl görüldüğü kadarıyla gol yememeye çalışmaktan çok, yediğinden daha fazlasını atabilmek üzerine kurulu bir oyun planını benimsemiş. Bunun en iyi örneklerinden biri ligin en çok asist yapan oyuncusu Cicinho'nun karşısında Olcan'ın oynatılmasıdır. Semih Kaya'nın yokluğunda Koray Günter ile defansımızın gücü biraz daha azaldı bana göre. Koray çok genç, çok yetenekli ama gereğinden fazla soğukkanlı. Bir defans oyuncusu elbette soğukkanlı olmalı ama Koray'ın biraz daha yüreğini ortaya koyarak oynamasını gerektiğini düşünüyorum. Bu problemini biraz aşabilirse gelecekte adından sıkça söz ettirecektir. Bugün orta sahada Melo'nun sakatlığında Hamit oynadı. Bu karar Melo'yu riske etmemek için alınsa da Hamza Hoca için kesinlikle büyük bir riskti. Çünkü Melo Galatasaray orta sahası için vazgeçilmez bir oyuncu. Eğer maçı kaybetseydik kesinlikle Hamza Hoca'nın Melo ve Olcan tercihleri eleştirilirdi. Son olarak Yasin'den bahsetmek istiyorum. Prandelli ile ritmini bulamayan Yasin, Hamza Hoca'nın kupada sürekli oynatarak kazandığı bir silahtır. Yasin geçen hafta 2 asist ve bu hafta gol atarak formayı bırakmak istemediğini herkese kanıtladı. Sneijder ile olan uyumu da dikkat çekiyor.


Neden gece maçı ?

Havalar böylesine soğukken neden bu maç gündüz oynatılmak yerine gece oynatıldı gerçekten merak ediyorum. Öğlen saat 3'te oynatmak çok mu zordu ! Sivas'ta gündüz hava sıcaklığı sıfırın altında 7 derece iken maçın oynandığı saatte sıfırın altında 14 dereceye kadar düştü. Oyuncular eski buharlı trenleri anımsatıyordu. Hem oyunculara hem taraftarlara bu soğukta işkence edilmesine gerek yoktu.

Hocam senin işin ne ?

Bu sene çizgi hakemi denilen birşey ortaya çıktı. Bugün gözünün önünde olan pozisyona pür dikkat bakarken bu skandal karara nasıl imza attığını çok merak ediyorum. İki seçenek aklıma geliyor. Birincisi ya gözleri bozuk ya art niyet. Rakiplerimiz puan kaybetmek üzereyken penaltı vermek için düdüğü ağzında hazır olan hakemler, nasıl oluyor ki böylesine kritik haftalarda Galatasaray aleyhinde kararlar verebiliyor. Evet hepimiz insanız hata yapabiliriz ama artık bazı şeylerin hata boyutunu aştığını düşünüyorum.

Keskin viraj

Galatasaray keskin bir virajın ilk maçında kayıp vermeden yoluna devam etti. Galatasaray 1-0' dan sonra 2. gol için yeterince pozisyon bulmamıza rağmen atamadık ve şaibeli bir şekilde golü yedik. Daha erken maçı koparabilirdik rahat bir galibiyet alabilirdik ama sonuç olarak kazanmasını bildik. Keskin viraj 5 hafta sürecek gibi gözüküyor. Sivasspor(D), K.Erciyesspor(E) , Fenerbahçe(D) , Başakşehir (E), Kasımpaşa(D). Bu 5 haftalık keskin viraja galibiyetle girmek ve özellikle Sivasspor deplasmanında bu galibiyeti almak çok önemliydi. Kısacası Viraj keskin yol tutuşumuz iyi.

4. yıldız yolunda emin adımlarla...