El Chiringuito TV'de yer alan habere göre; Xavi, oyuncularının Galatasaray karşısında ilk yarıda gösterdiği performans sonrası çok öfkelendi. Soyunma odasına giden Xavi, "Kim oynamak istemiyorsa hemen bana söylesin. İkinci yarıya çıkmasın." dedi.

Katalan teknik adam, takımına konsantre olmadıklarını ve hırslı görünmediklerini dile getirerek bağırdı.

SOYUNMA ODASINDAN 3 DEĞİŞİKLİKLE DÖNDÜ

Xavi, ikinci yarıya da çıkarken 3 oyuncu birden değiştirdi.

Nico Gonzalez, Ferran Torres ve Ronald Araujo çıkarken Sergio Busquets, Ousman Dembele ve Gerard Pique oyuna dahil oldu.

KATALANLAR'DAN GALATASARAY'A ÖVGÜLER

Katalonya merkezli Mundo Deportivo'nun yazarları Galatasaray'ın Barcelona ile UEFA Avrupa Ligi son 16 turu ilk maçında 0-0 berabere kalmasını değerlendirdi.

Xavier Bosch: "Barcelona Başkanı, gelecek sezon Ter Stegen ile rekabet edebilecek bir kaleci arayacaklarını söyledi. Uzaklara bakmasına gerek yok. Adı Inaki Pena ve bonservisi Barcelona'da. Ancak dün gece Barcelona'nın rakibiydi ve sahanın en iyisiydi. Kusursuzdu, ayağıyla mükemmel paslar attı. Takım arkadaşlarına güven verdi. Daha fazlasını isteyemezsin zaten."

Ferran Martinez: "Inaki Pena, Arnau Tenas ile birlikte Barcelona altyapısının en iyi kalecilerinden biriydi. Camp Nou'nun yöneticileri, Ter Stegen ile rekabet edecek kaleci aradıklarını söylediler. Eski bir formülü hatırlama zamanı: altyapıda kimler var? Diğer La Masia mezunları gibi Inaki Pena'nın da sadece güvene ve oynatılmaya ihtiyacı var. Tıpkı Galatasaray'ın yaptığı gibi..."

Lobo Carrasco: "Daha önce de söyledim; Galatasaray, Avrupa'da çok başka bir takım. Bunu da daha 15 dakikada belli ettiler. Inaki Pena da Barcelona'nın tüm ataklarına karşı kusursuz bir iş çıkardı. Galatasaray'ın savunmacıları Marcao ve Nelsson, oyuna giren 9 numaraları kontrol altına aldılar. Galatasaray, dakikalar geçtikçe psikolojik olarak büyüdü ve Barça ise geriye gitti."

Sergi Sole: "Türkiye Ligi 12'incisine karşı kazanamayan ve neredeyse yenilecek olanlar el kaldırsın. Tribünde 60 bin taraftar, yani maça ilgi en az düzeyde. Sahadaki Barça 11'i kazanacak bir kadro değil. Bu da kabul edilemez. Taraftarlar, takımı uyandırmak için çok uğraştı ama olmadı. Gelecek hafta tur İstanbul'daki maça kaldı. El Clasico'dan 3 gün önce İstanbul'da zorlu bir maç daha!"

(Sporx)